Кейт Мидълтън озари погребението на принц Филип с бижута на кралицата със сантиментална стойност

Херцогинята на Кеймбридж - Кейт Мидълтън, отдаде специална почит на кралица Елизабет II по време на погребалната церемония на принц Филип вчера чрез външния си вид, пише Harpersbazaar.


Изборът на тоалет и бижута направи изключително впечатление на наблюдателите и експерти, които веднага разгадаха символиката зад тях.



39-годишната съпруга на принц Уилям бе сложила огърлица от японски перли, която преди това е носела по време на тържеството за 70-годишнината на кралицата и херцога на Единбург през 2017 г.

Преди нея Елизабет II e отстъпвала колието си единствено на покойната си снаха - принцеса Даяна, по време на държавното ѝ посещение в Холандия през 1982 г.



Със същата тази перлена огърлица Елизабет II е забелязана да носи по време на визитата ѝ в Бангладеш през 80-те години на миналия век.

Колието, представляващо четири реда перлени нишки с диамантена закопчалка, е подарък на кралицата от японското правителство и е творение на световноизвестната бижутерска компания Garrard.



Не по-малко впечатление направиха и перлениje обеци с диаманти (Bahrain Pearl Earrings), подарени на кралица Елизабет II по случай сватбата ѝ с принц Филип през 1947 г.

С обеците със сантиментална стойност за кралицата Кейт е забелязвана още няколко пъти през годините.

Четете още: Хари се предаде: Говори с Уилям, Кейт Мидълтън играе в негова полза