Автор
Радина Василева

Код здраве: Всичко за подсичането при децата

Един от най-често срещаните проблеми, свързани с раздразнението на бебешката кожа, е подсичането. Почти няма майка, която да не се е сблъсквала с него.

Затова в предстоящия епизод на „Код здраве“ ще обърнем внимание на грешките, които майките понякога допускат и предизвикват раздразнението на бебешката кожа.

Оказва се, че нещата са предимно в наши ръце, така че бъдещите и настоящи родители не трябва да се притесняват, ако знаят няколко прости правила.

„Бебешката кожа е много фина, нежна, има по-високо pH. Когато е в непрекъснат контакт с памперса и екскрементите това води до триене, което може да доведе до нарушение на баланса и от там се получава раздразнение. Какво трябва да правим? Да спазваме хигиена в няколко стъпки: да сменяме памперса, да мием бебето, да използваме защитни кремове“, съветва д-р Йорданка Симеонова, която е специалист по Обща медицина и хранене и диететика.

Освен в моментите, в които подсичането е вече факт, тя препоръчва използването на защитни кремове като Bepanthen Унгвент и като превантивна мярка – след всяка смяна на пелената.

Какво друго можем да направим, кои групи продукти е по-добре да избягваме и как правилно да обличаме детето, така че да не го претопляме и така да засилим раздразнението на кожата му ще разберете този петък, само в „Код здраве“.

(в материала има продуктово позициониране)