Когато кажеш, че си против войната на Путин: Максим Галкин и Пугачова бягат от Русия? Опасно ли е за тях там?

Преди два дни световните медии съобщиха, че примата на руската естрада – певицата Алла Пугачова, е напуснала Русия на 28 февруари заедно с децата си. Като причина се посочва руската инвазия в Украйна.

Първи новината, че звездата е извън родината си разгласи телеграм каналът „Божена“, позовавайки се на думите на свидетел от терминала на летище Внуково-3, който е отлетял от Русия същия ден.

„Това бе съобщено от човек, който отлетя за Англия в същия ден“, се казва в съобщението. В него се пояснява още, че дъщерята на Пугачова - Кристина Орбакайте, която също е певица, живее в САЩ.

View post on Instagram
 


Известно е, че съпругът на Пугачова – хумористът Максим Галкин, е бил остро критикуван за публично изразеното му мнение, че не подкрепя решението на президента Владимир Путин да проведе т.нар. от него "военна специална операция" в Украйна.

Самата Пугачова не говори публично по темата за украинските събития, но e факт, че концертите на съпруга ѝ бяха отменени за „по-добри времена“ поради негативната реакция, която думите му предизвикаха в интернет пространството.

View post on Instagram
 


Сред отменените от организаторите концерти на комика е и този, който бе планиран за 14 март в Архангелск.

Самият Галкин публикува видео в своя Инстаграм, посветено на отмяната на концерта, на което се вижда как фенове връщат билети на касата, изразявайки негативни коментари към изпълнителя. Видеото е публикувано преди пет дни, като преди два дена Галкин е актуализирал страницата си с видео със съпругата му.

View post on Instagram
 


По-късно се появи информация, че артистът е заминал за Израел. Това бе съобщено от анонимен източник нпред руското издание „Супер“.

Официални коментари на двойката по повод напускането на страната все още няма. Близки до семейството също отказват да дадат повече информация относно ситуацията.

„Няма да коментирам това, не съм упълномощена “, казва Алина Редел - приятелка на Пугачова, пред News.ru.

Слуховете за заминаването се засилиха още повече, след като Пугачова не се появи в замъка си. От дълги години певицата спазва традиция да отбелязва празника на жълтите цветя в първата неделя на пролетта. Миналата година изпълнителката излезе на балкона пред феновете, за да каже крилата фраза: „Пролетта е позволена!“. Но този път тя не бе там, припомнят от изданието.

Четете още: Любовницата на Путин – шампионката Алина Кабаева, се крие в хижа в Швейцария с четирите им малки деца

View post on Instagram