Преди да стане част от британското кралско семейство, Кейт Мидълтън бе едно съвсем обикновено момиче, което правеше всичко възможно, за да бъде независимо и да изкарва парите си само. След като завършва „История на изкуството“ в университета „Сейнт Андрюс“, където през 2005 г. се запознава с бъдещия си съпруг принц Уилям, тя започва да се труди при родителите си, които въртят бизнес с фирма за кетъринг.

Да работиш за семейството си може и да е привилегия, но близките на Кейт признават, че тя се е трудела неуморно. И въпреки че по всичко личало, че Мидълтън един ден ще бъде кралска снаха, тя не спира да бъде амбициозна и се хваща на втора работа.

След като напуска фирмата за кетъринг на родителите си, постъпва на отговорна длъжност в един от скъпите магазини за мода в Лондон - „Jigsaw”. Там тя се занимава с организацията на доставките на бижута и аксесоари. Това се случва, малко преди Кейт да се сгоди за принц Уилям. На бъдещата херцогиня често се налага да се крие от папараците, които я преследват все по-ожесточено.

Един от собствениците на магазина Бел Робинсън споделя пред медиите впечатленията си от работата на Кейт: „Бях изключително впечатлена от нея. Понякога имаше огромни екипи от журналисти на улицата пред магазина, които само чакаха тя да излезе. Тогава й предлагахме да излезе от задния вход, но тя отказваше с думите: „Те ще ме преследват, докато не направят снимки. Предпочитам просто да изляза, да ме снимат и да ме оставят на мира.“ Тя беше изключително зряла за възрастта си, тогава беше само на 26 г. Не знам дали някой друг би бил толкова учтив с журналистите. Освен това, се държеше чудесно с колегите си и никога не е била надменна.“

Четете още: 65-годишната Бриджит впечатли със стегнати крака