Автор
Woman.bg

Когато мъжът ти е твърде дебел, за да правите секс...

"Обичам го, но е прекалено дебел, което пречи на секса. Поради това спя с по-млад и атлетичен мъж."

Така започва писмо на читателка на вестник "Сън", адресирано до психолог, отговарящ на въпроси на читателки на медията.



"Аз съм на 40, той е на 38. Заедно сме от три години, запознахме се покрай благотворителна организация, за която работихме заедно. Той е прекрасен човек в много отношения, но откакто започнахме да се срещаме, наддаде много килограми. Това рефлектира върху качеството на сексуалния ни живот. Опитах се да му обясня ситуацията и да го подкрепя по пътя към извайването на по-тонизирана фигура. Но той просто не приема проблема сериозно.

Готвя му здравословно и диетично. Той уж е доволен, но в един момент се оказва, че всъщност тайничко продължава да си яде от заведения за бързо хранене.
Междувременно една вечер, когато бяхме излезли с приятелки по женски, се запознах с един очарователен мъж.



Седях на края на бара в едно заведение, с дружките ми си бъбрихме, и изведнъж един мъж мина покрай мен, бутайки чантата ми. Тогава този красавец се появи отнякъде и я вдигна, събирайки разпилените ми по земята неща. Заговорихме се и преди да се опомня, вече открито флиртувахме един с друг. Представяте ли си – аз, 40-годишната, уж порядъчна жена, и един 28-годишен хубавец.

Разменихме си телефоните, той ме покани на среща на следващия ден, а аз без да се замисля - приех. Приятелят ми не беше в града в този период, защото имаше бизнес пътуване, поради което срещата продължи у нас за по питие. Е, пихме по едно, после по още едно, говорихме си, смяхме се, той ми сподели, че му се иска да не съм обвързана. Изведнъж и аз започнах силно да копнея за това.

Продължавахме да се забавляваме, да си говорим, и преди да се усетя, се озовахме в леглото. Сексът беше горещ и страстен.

Оттогава сме се виждали няколко пъти и всеки път сексът е феноменален. Чудя се какво да правя, време ли е да зарежа половинката си заради този Аполон, или прибързвам?", гласи писмото на читателката на вестник "Сън".



Психоложката на медията отговаря на запитването, споделяйки, че раздяла заради чисто сексуална връзка би било меко казано необмислено решение.

"Сигурна ли сте, че младият ви любовник иска нещо повече от секс? Говорили ли сте за това, защото е възможно за него случващото се да е просто за забавление?

Дори и този 28-годишен младеж да е готов за връзка с вас, заслужава ли си заради нея да захвърлите старата си? Ако сексът е единственото, което не е наред в отношенията ви със сегашната ви половинка, то тогава го обсъдете. Фокусирайте се и върху неговия вътрешен свят, не само върху своя. Опитайте се да разберете дали има причина той да е качил толкова килограми за кратък период от време. Най-вероятно зад надебеляването се крият емоционални проблеми.

Моят съвет е да поговорите с приятеля си и да се опитате да разберете какво се случва в неговата глава... и сърце, преди да взимате крайно решение", е точният отговор на психоложката.

А вие какво мислите, дами? Трябва ли човек да зареже любимия мъж, ако сексуалният ви живот не е на ниво?