Автор
Цвета Герчева

Когато всички те дразнят, има ли начин да оцелееш до лятото?

Макар че времето навън все още е хладно за любимата ти рокля с тънки презрамки, обратното броене до лятото официално започна. Ако и ти си мечтаеш за дълга отпуска, плаж и леден коктейл, но се налага да прекараш още поне два месеца в офиса в компанията на онази колежка, която истински те дразни, то имаме за теб няколко трика, които ще ти помогнат да оцелееш до лятото.

На първо място, тайната е в това да откриеш твоя личен начин да се чувстваш добре и в хармония със себе си. Момичета, които вече са го постигнали, често казват, че най-важно е да се научиш да слушаш вътрешния си глас. И макар понякога да ти се струва, че не долавяш нищо и вътре в теб цари пълна тишина, не се оставяй на това подвеждащо чувство. Истината е, че подсъзнателно всеки от нас иска да изкрещи нещо силно. Затова, намери кои са твоите думи, които искаш да извикаш на висок глас. Организирай си тайно бягство от тълпата, излез вечер късно в близкия парк и ги извикай. Ако имаш нужда, даже ги повтори. Ще видиш, че ще почувстваш облекчение.

На второ място, издаваме ти един много таен трик. Остани няколко дни без вредни храни. Може и да не знаеш, но това какво хапваме категорично влияе и на начина, по който се чувстваме. Сега се питаш кои са храните, които ни носят щастие. Издаваме ти ги веднага. Това са чери доматчетата (заради ликопена), орехите ( казват че три ореха на ден оправят настроението ни), авокадото, защото съдържа серотонин, който пряко влияе на доброто настроение и спанакът. Последният заради фолиевата киселина, която също спомага за свежите ни мисли.

Май е време за няколко дни на салати, не мислиш ли?

Под номер три в твоя антикризисен списък с тайни трикове, които да приложиш, за да не посрещнеш лятото в нервна криза, попада и доброто старо ходене. Или някакъв вид лек спорт. Или просто моментът, в който налагаш ново правило в работата си - на всеки един час да прекарваш по 5 минутки на въздух. Работиш в офис, в който не е възможно да си правиш кратки разходки през работно време? Разбираме те напълно. Защо не погледнеш къде около работата ти е най-близкото място, на което можеш да посещаваш йога клас. Може да го правиш само веднъж седмично, пак е достатъчно, за да накараш организма да се почувства по-добре.

На четвърто място - приложи си "приятелска терапия". Когато в САЩ работещите момичета имат някакъв проблем, те отиват на психолог. Когато ние в България имаме някакви ядове, звъним на най-добрата си приятелка. Тя ни изслушва, разбира се, не може да ни даде съвет така, както ще го направи специалист, но поне едно е ясно - думите лекуват и когато успееш да формулираш и да изкажеш собствените си проблеми, някак ти олеква. Дали терапевтът, наречен "Най-добрата ми приятелка", в такъв случай върши работа? Определено да. Затова, организирай си по-често "сесии", но внимавай да не натовариш излишно човекът срещу теб.

Под номер пет в списъка за оцеляване до лятото поставяме една тайна, която ние наскоро открихме - билките, благодарение на които наистина успяваме да възвърнем баланса и настроението си. Това са жълтият кантарион и коренът от валериана. Именно те влизат в състава на Рестарта - хранителна добавка с изцяло натурален произход, която възвръща усещането за равновесие и вътрешното спокойствие.

Винаги сме вярвали в силата на билките, а комбинацията им в Рестарта е наистина всичко, от което опънатите ви нерви имат нужда в дните преди лятото.

(в материала има продуктово позициониране)