Думата мързел се свързва пряко с образа на плужек, който нон-стоп лежи на дивана и не се захваща с никаква конструктивна работа. Но това понятие съдържа в себе си много повече смисъл от този на върховния безделник. Да не забравяме, че дори работохолици като Козирозите и невротици като Девите могат да проявяват явни признаци на мързел. И все пак, има 5 зодии, които се смятат за истински професионалисти в лежерния лайфстайл. Нека видим кои са те:

1. Телец

Въпреки че са много отдадени на своята работа, те не обичат да се престарават. Тъй като се стремят към луксозен и комфортен начин на живот, те са доста амбицирани да постигнат висок стандарт. Но веднъж спечелили достатъчно средства да задоволят капризите си, не се стремят към по-високи позиции в обществото. Вместо това ще си почиват на дивана, ще си пият скъпото уиски и ще се наслаждават на мързеливите следобеди.



2. Рак

Мързелът на Рака се корени в склонността му да се тревожи. Когато стоиш и само се чудиш какво би могло да се обърка, не си особено продуктивен, нали? А и в крайна сметка цялата тази негативна настройка на човек го демотивира да направи каквото и да е в своя живот, просто защото не вярва в себе си и своя успех. В резултат той започва да бездейства по цял ден, лежи, похапва си, гледа телевизия и се занимава с безсмислени дейности, само за да заглуши емоциите си.



3. Скорпион

Скорпионът обединява негативните качества на предходните два знака. Той също обича да тъне в лукс, без да си дава особено зор и след като е постигнал известно ниво, започва да лежи на стари лаври. Освен това е не по-малко тревожен и черноглед от Рака. Неговият мързел произтича основно от желанието му да разпуска до дупка след тежък ден в офиса и да се отдава дори и на разврат.



4. Риби

Рибите са може би най-неразбраният знак от зодиака. Те винаги са били наричани безделници и витаещи в облаците мечтатели, които не правят нищо, за да постигат целите си, но всички ги съдят, без да се опитат да надникнат в душите им. Истината е, че Рибите са толкова чувствителни натури, че имат нужда от много време и пространство, където да се оттеглят от света, за да се възстановят от раните и обидите, които грубият свят им нанася ежедневно и в огромни порции.



5. Лъв

Със сигурно има много Лъвове по света, които са страшни работяги, но повечето представители на тази иначе царствена зодия, са най-добри в забавленията. Където и да отидат, каквото и да правят, тяхната основна цел е да намерят и да се отдадат на игрите и удоволствията. Ето защо за тях е много важно да имат интересна и стимулираща работна среда, в която да не усещат бремето на тежкия труд, за да могат да дадат най-доброто, на което са способни. А повярвайте ми, тези хора имат множество таланти, които не се свенят да демонстрират навсякъде и пред всички.

Четете още: Венера влиза в Близнаци и ни носи море от ухажори и секс