Автор
Ива Петрова

Кой се нуждае повече от секс – мъжът или жената? Отговорът на учените ще ви изненада

Изследване на американски учени изяснява кой повече желае секс – жената или мъжът. В юношеските години момчетата мислят за секс много по-често, отколкото момичетата. С възрастта желанието за полов контакт по няколко пъти на ден при тях се притъпява и влечението става по-рядко. При жените обаче е точно обратното – колкото са на повече години, толкова повече им се иска. Но пък внезапното възбуждане при мъжете е по-често.

На практика по-силната половина на човечеството се нуждае повече от сексуални контакти. Това се обяснява с факта, че мъжете по природа са програмирани да предават генетичната си информация. Но това не е окончателният отговор на въпроса.

А при жените за секс е необходима и емоционална връзка с партньора. Тя подсъзнателно търси закрилник и помощник, който ще я пази и нея, и бъдещото им потомство, коментират лекари сексолози.

Експертите доказват, че повечето хора имат нужда от романтика в любовта, а сексът за тях идва след това, тоест – стои на втори план. При това за жените по-важни са отношенията с любимия. Докато за мъжете половата близост не е нищо друго, освен физическо удоволствие. Доказателство за това е мастурбацията в ранна възраст при тях, а влюбването им в момичета идва по-късно.

При представителките на нежния пол е обратното – те влизат в полов контакт, когато имат отношения с мъжа. Според резултатите от американското проучване става ясно, че младите дами са по-склонни от мъжете към еднополова любов. В продължение на целия си живот те променят предпочитанията си в секса. Силната половина на човечеството предпочита стабилност, поради което мъжете често се държат еднообразно.

И така – кой повече иска секс – жената или мъжът? Учените твърдят – жената. И затова си има причини. За мъжете половата близост е само един приятен физически контакт, където върховото удоволствие се достига при изпразването и трае около 4 секунди.

При жените по време на секс се задейства цяла гама от чувства, като се започне още от прелюдията. Освен това те са способни да изпитат по няколко оргазма по време на един полов акт. А това означава, че удоволствието им се умножава по няколко пъти. С времето им се иска тази наслада да я изпитват постоянно, става нещо като наркотик, от който няма отказване. Поради това жените по-често искат интимност от мъжете.

Сексуалните НЕСЪВПАДЕНИЯ

Специалистите по семейни отношения споделят, че хората често търсят партньори „встрани” заради сексуално несъвпадение със своята половинка. Например, единият съпруг иска близост през първата половина на деня, а другият – вечерта преди сън. Или пък единият има нужда от секс всеки ден, за другия е достатъчно веднъж в седмицата или месеца.

Западни психолози отбелязват в статистика, че 25 на сто от омъжените жени изпитват потребност от секс повече, отколкото съпрузите си. Кавгите на база на сексуални несъвпадения водят до отдалечаване на партньорите един от друг, а често и до развод. Има двойки, които обсъждат проблема и намират компромис. Други обаче мълчаливо се разделят. Например, в периода на ухажване мъжът при всеки удобен случай бръква под блузката ѝ. Но стане ли съпруг, по някое време интересът му към секса спада.

Независимо от всички опити жената да съблазни съпруга си, той за пореден път се скрива в гаража или дреме на дивана. Апетитите и предпочитанията в леглото при всеки човек са различни. Един партньор обича разнообразието и експериментите, вторият не иска новости.

В резултат жаждата и потребността за някаква промяна в интимния живот води до изневяра. Най-често това се наблюдава при двойки, които бързат да заживеят заедно. Едва се познават един друг, заслепени от влюбеност, започват да живеят заедно, а след някое време настъпва чувство на неудовлетвореност. Не всички хора разбират, че могат да доставят удоволствие на партньора си по различни начини, а не да разчитат само на традиционния секс.

Другото сексуално несъвпадение се случва в прелюдията. По принцип от предварителни ласки имат нужда жените. Те ги разпалват, възбуждат и водят до ярък оргазъм. При мъжете са достатъчни само целувки или прегръдки, за да се възбудят. Но не всички представители на силния пол ласкаят партньорката си преди секс, в резултат на което тя остава незадоволена.

При някои партньори след продължителна връзка се появява елементарен мързел да се удовлетворяват едни други. За предварителните ласки и за самия полов контакт се разходва доста време. Някои хора предпочитат тези минути да ги използват за битова работа. Но природното желание е трудно да бъде потиснато, поради което партньорите започват да се самозадоволяват тайно един от друг. Без сексуален контакт хората започват да се отчуждават. Възникват неразбирателства, след тях и конфликти.

Във факта, че жените се нуждаят повече от секс, отколкото мъжете, няма нищо срамно. На първо място – това е здраве. На второ – душевна хармония. Тези жени, които редовно се занимават със задоволяващ ги секс, по-малко са подложени на стрес и депресии. И преживяват много по-лесно неизбежните негативни ситуации в живота.