За колегите ми често казвам, че са моето второ семейство. И ако има момичета, които избират компаниите, в които работят заради пост, заплата и бонуси, аз все още притежавам "луксът" да не съм от тях. Причината? Вярвам, че средата и отношението са по-важни. Че една обида в офиса може да струва много повече от 10 бонуса и 20 ръководни позиции. И вярвам на числата. А статистиката, за която си дадох сметка наскоро е много важна - оказва се, че по 8 часа дневно, 5 дни в седмицата ние прекарваме с колегите си толкова време, колкото много от нас няма да прекарат с любимия си мъж до края на живота си. Плашещо нали? Реално, ние се женим за работата си, без обаче да го осъзнаваме.

Само се замислете - ако работите с един екип 10 години, по 8 часа на ден, всеки работен ден... това прави хиляди часове. И ако сега ми кажете, че заплатата е най-важното, склонна съм да споря с вас. Защото моят офис е моето второ семейство. Вероятно защото всяка женска редакция с времето придобива уюта на един дом, управляван по правилата на матриархата. И за да ви открехна съвсем малко завесите, ще споделя с вас кои са 3-те неща, които превръщат моя в офис в нещо като втори дом, любим хабитат и изобщо място, в което прекарвам половината си живот.

Тайната библиотека на Аглика

Аглика е всичко, за което можеш да мечтаеш на тема колега. Освен това е направила малка офис библиотека с книги, все на сърцераздирателни дамски теми, които често подхваща, преглежда и с отработен жест връчва на някой колега с думите: "Ти това чела ли си го? Я го виж, може да ти хареса..." Как да ѝ откажеш?

*Офисната библиотека е всичко, което е нужно на един психолог, за да направи профил на екипа - любов, приключения, малко спорт и книги с рецепти. Вторият ни дом си е истинско убежище от скуката на ежедневието.

Шкафчето със съкровища на Роси

Знаете, че във всеки офис има едно секретно чекмедже. Е, като женска редакция и ние притежаваме такава мини "зона" със съкровища. Когато се търси нещо важно - първо проверяваме там. И понеже офисът е вторият ни дом, в който често прекарваме повече време, отколкото вкъщи, в шкафчето ни винаги има някои задължителни "скъпоценности", сред които са добър парфюм, мокри кърпички, паста за зъби и абсолютно задължителните витамини.

Фенове сме на Супрадин, защото наистина презарежда деня ни с енергия. Мултивитамините и минералите с коензим Q10 са сред любимите ни добавки, които ни помагат да бъдем пълни със сила даже в края на работния ден.

*Никой не смее да оставя шкафчето без Супрадин и имаме правило - който си разтвори последната таблетка, купува новата опаковка :)

Секретният бюти корнер

Има един симпатичен лаф, че ако съберете две жени заедно, те задължително ще започнат да говорят за трета. Аз имам друга теория - съберете дузина редактори в дамски сайт и те задължително ще организират я купуване на билети до малдивите, я обиколка на България пеша, я някой специален проект, включващ няколко винарни и дузина СПА центрове. Изобщо - момичетата, когато обитават един офис достатъчно дълго време, започват да мечтаят заедно. И проблемите някак спират да се дискутират. Оставяме ги да се решат сами. Или поне практиката до момента показа, че даже и да се появи неразрешим казус, една бърза оперативка може да внесе ред и в най-заплетената ситуация. И даже и да има различия, намираме обща гледна точка и винги завършваме със... "Съгласни ли сме, че така е честно? Да, значи всичко е наред".

И все пак има едно място, което обединява всички от екипа, независимо колко различни са те. Тайният ни бюти корнер. Това е малко кьоше в офиса, превърнато в храм за разкрасяване. В него има купено от магазин за 1 лев огледало, няколко пинсети, червила и пособия за хубост, от която всички имаме толкова нужда, особено в края на работния ден, когато тръгваме по интервюта, срещи и премиери.

*Дали съществува неписано правило, което гласи, че ако на едно място се съберат много редактори, то задължително си говорят за любов и приключния? Нашият екип е доказателството!

(в материала има продуктово позициониране)