Автор
Ива Петрова

Колко минути трае идеалният секс - цифрата доста ще ви изненада

Според сексолозите има три вида продължителност на сексуалния акт:

- твърде кратък секс - 1-2 минути;

- нормален секс - 7-13 минути;

- твърде дълъг секс - от 10 до 30 минути.

*Woman.bg отбелязва, че не сме съгласни с твърдението на сексолозите, че 10 минути може да се счита за твърде дълъг секс, но все пак - да продължим с мението на специалистите!

По темата за продължителността на секса могат да се намерят много анкети в интернет. Според тях при семейните двойки средното количество секс варира от три до четири минути. Някои обаче обичат да разтягат този сладък момент от личните им взаимоотношения малко по-дълго във времето. При тях средната продължителност е от пет до седемнадесет минути.

Средната статистика пък ни дава много интересна цифра. Оказва се, че само една минута е достатъчна за един мъж, за да постигне оргазъм

Какво определя продължителността на секса?

Ако наистина искате да увеличите продължителността, има няколко начина:

- намаляване на натиска върху пениса;

- заемане на възможно най-спокойна позиция;

- отпускане на мускулите.

Но най-важното зависи, разбира се, от физиологията на партньорите - чувствителността на пениса и структурата на вагината. Прелюдията също играе важна роля. Ако е дълга, мъжът достига оргазъм почти веднага след началото на секса.



Следващият фактор, който влияе върху продължителността на половия акт, е емоционалното и психологическото състояние на партньорите. Има дни, когато жената е уморена или я мъчат вътрешни тревоги, и поради това мъжът не може да се концентрира върху любовната игра.

Ако искате да удължите половия акт, експертите сексолози препоръчват използването на техниката стоп-старт. С други думи, това е забавяне на оргазма. Когато вие и вашият партньор почувствате, че наближавате върха, трябва да спрете движенията за известно време, след което, когато възбудата леко отшуми, отново да продължите.

Секс за здраве

Сексът е не само приятен, но и полезен. Но тук основното нещо е редовността и постоянството. Сексът не е просто човешка прищявка, той е нужда за тялото. Според традиционната медицина продължителността на секса трябва да бъде от 5 до 15 минути. Според източната обаче продължителността на половия акт трябва да бъде най-малко 30 минути. На кое лекарство ще се доверите - избирате сами.

Има обаче и една отделна категория за „мъжки скорострелци“, които никога не са правили секс повече от пет минути. Ако вашият партньор попада в тази категория, горещо ви препоръчваме да се свържете със специалист.

Четете още: 10 качества на жената над 40, в които младите мъже се влюбват