Автор
Роси Кацарова

Коя бе най-добре облечената на наградите на MTV?

35-те видео музикални награди на MTV за видеоклипове бяха раздадени вчера в Ню Йорк.

Церемонията, която събра на едно място най-големите величия от света на музиката, бе открита от изпълнителката Карди Би.

Именно тя бе и фаворит на наградите с цели 12 номинации в различни категории. Певицата взе призове в три от категориите, включително и за най-добър нов изпълнител.

Тя се появи на сцената с впечатляваща червена рокля, с одеяло в ръце. При тази гледка човек първоначално би решил, че звездата носи дъщеяя си, но се оказа, че това е една от статуетките ѝ.



Изпълнител на годината стана Камила Кабело, а видеото към песента ѝ "Havana" спечели приза за видео на годината. Наградата за най-добро поп видео отиде при Ариана Гранде за "No Tears Left to Cry".

За най-добро хип-хоп видео бе избрано това на певицата Ники Минаж към песента "Chun-Li". Най-добро денс видео е "Lonely Together" на Авичи и Рита Ора, а за най-добро рок видео бе определено "Whatever It Takes" на Imagine Dragons.



Но вечерта не бе бляскава и запомняща се за всички. Звездното певческо дуо – Бионсе и Джей Зи, претърпя истинско разочарование. Клипът към песента им "Apeshit" бе номинирана в цели осем категории, но грабна само две статуетки и то в най-малко престижните, така наречените технически категории.

Престижната награда "Видео авангард" в памет на великия Майкъл Джексън отиде при Джей Ло.



Латино дивата се качи на сцената не само, за да приеме отличието, но и за да зарадва присъстващите със запомнящо се изпълнение. Освен нея от сцената пяха още Ариана Гранде, Ники Минаж, Травис Скот и Cardi B.



Мадона пък използва сцената, за да отдаде почит на легендата на соул музиката Арета Франклин, която си отиде от този свят преди броени дни.


Поп иконата заяви, че дебютът в музиката й е представлявал именно акапелно изпълнение на хита на Франклин "You Make Me Feel Like a Natural Woman".

"Арета ме доведе дотук. И зная, че тя е повлияла на мнозина, присъстващи в тази зала! Благодаря на Арета, че ни даде силата. Уважаваме те. Да живее кралицата", заяви Мадона.

Медии и редица онлайн потребители обаче не само не се впечатлиха от думите на поп легендата, а възмутено заявиха, че Мадона не е показала необходимото почитание към Арета.

Тя себично говореше предимно за себе си и не демонстрира нужното уважение към Арета Франклин, писа Ройтерс.