Автор
Ева Григорова

Коя беше Летисия преди да стане кралица: Тв кариера, развод и ринопластика

Днес тя може да е една от най-бляскавите кралски особи в Европа, но испанската кралица Летисия не винаги се е наслаждавала на този охолен живот. По случай рождения ден на Нейно Величество, която навършва 50 г. на днешната дата, нека проследим вълнуващата ѝ история.

И така - как е стигнала до мястото, където е днес?

View post on Instagram
 

Скромните корени на Летисия

Летисия Ортис Рокасолано е израснала в семейство от средната класа, заедно с родителите си – журналист и медицинска сестра – и двете си сестри. Летисия учи журналистика в университета и продължава по стъпките на баща си Хесус Хосе Ортис Алварес.

Тя успява да започне работа в популярния тв канал 24 Horas и дори работи за CNN+. Преди това пък Летисия прави репортажи за мащабни събития като 11 септември и президентските избори в САЩ за новинарската агенция на Испания. По онова време тя не подозирала, че един ден, като кралица, ще бъде посрещната в Белия дом от бившите американски президенти Барак Обама и Доналд Тръмп…

Първият съпруг на Летисия

Оказва се, че Летисия и Меган Маркъл всъщност имат една любопитна обща черта. И двете за разведени и имат бивши съпрузи, които също имат интересни истории за тях двете.

Бившият съпруг на Летисия, гимназиалният учител по литература Алонсо Гереро Перес, написа El Amor de Penny Robinson (Любовта на Пени Робинсън) и призна, че творбата му се основава на техния брак, раздялата им, както и на втория брак на Летисия.


Принцеса Летисия

Летисия и Гереро Перес всъщност имат 10-годишна връзка, но двамата са женени само една година, до 1999 г. Тя се срещна с испанския крал Фелипе VI през 2002 г., когато той още е принц на Астурия, а тя отразявала нефтения разлив на танкера Prestige в Галисия, Испания. Двамата започнали връзката си тайно, а Летисия в крайна сметка напуска работата си, преди двамата да обявят годежа си през ноември 2003 г. Принцът ѝ предложил брак с пръстен с диаманти и украса от бяло злато, а Летисия му подарила копчета за ръкавели от бяло злато и сапфир, както и класическа книга.

View post on Instagram
 


Тъй като първият ѝ брак бил само граждански, католическата църква позволила на Летисия да се омъжи за Фелипе през 2004 г. и двамата имат две деца – Леонор, принцеса на Астурия и инфанта София.

View post on Instagram
 


През 2014 г. поредица от скандали сложи край на 40-годишното управление на Хуан Карлос I, който абдикира от престола. Така Фелипе стана новият крал, което направи Летисия новата кралица – и първият обикновен човек, който поема тази роля.

Нейният път до трона обаче не мина без слухове, които варират от това, че е направила аборт по време на първия си брак, до това, че има операция на носа. В крайна сметка Летисия призна, че си е направила операция, но твърди, че е имала респираторен проблем, дължащ се на изкривена преграда.