Автор
Woman.bg

Коя е българката с 19 милиона последователи в Инстаграм

Едва ли ще ви изненадаме, ако ви съобщим, че една от най-модерните и печеливши професии в днешно време е тази на т.нар. инлуенсър. Това е и поводът да насочим погледа си към най-харесваните и следвани българи в социалните мрежи към момента.

Оказва се, че първенството този път е в ръцете на канадската актриса от български произход – Николина Добрева, известна по цял свят като Нина Добрев.

View post on Instagram
 

Тя може да се похвали с последователи, достигащи впечатляващия брой от над 19 милиона души. Всяка нейна публикация има по над 710 хиляди харесвания и над 2500 коментара. Успехът на нашето момиче в социалните мрежи я нарежда сред 150-те личности в света с най-голяма популярност в Инстаграм, където има два пъти повече фенове в сравнение с Фейсбук. Не е учудващ и фактът, че най-голям брой последователи Нина има в САЩ и Германия.

Непосредствено след нея в класацията се нарежда бившият състезател по културизъм и настоящ фитнес инструктор Лазар Ангелов.

View post on Instagram
 

35-годишният красавец от София е истински обект за подражание на знаменитости и обикновени хора от целия свят, което му носи 5,8 милиона последователи. Лазар се е снимал за десетки международни списания и компании, а в Инстаграм може да се похвали с близо 3000 фотографии и клипове. Последователите му нарастват с по над 1000 на ден и е сред 900-те известни в Инстаграм личности в света. Любопитен факт е, че основната част от последователите му са от Индия и Египет.

На трета позиция стъпва Янита Янчева с милион и 600 хиляди последователи в Инстаграм.

View post on Instagram
 

Чаровницата нашумя с участието си в два сезона на ''Сървайвър'' България през 2008 и 2014 г. Понастоящем живее в Амстердам и работи като фитнес модел. Основната част от последователите ѝ са от САЩ и България.

Гримьорката Денислава също е сред фаворитите в мрежата с над милион и 400 хиляди последователи.

View post on Instagram
 

Тя има свой видео канал в YouTube, в който красавицата на перфектен английски език редовно споделя полезни съвети за макиажа. Тя е и най-популярният български влогър извън територията на родината.

На пето място се озовава тенис звездата Григор Димитров с неговите 953 хиляди последователи.

View post on Instagram
 

Сред 400-те снимки и клипчета, които е публикувал, няма да откриете такива с негови бивши или настоящи гаджета. Всяка от публикациите на Гришо има средно по над 47 хиляди харесвания и по над 350 коментара. Григор Димитров се нарежда сред 10-те хиляди най-популярни в Instagram хора в света. Най-голяма част от последователите му в Instragram са от САЩ и България. Гришо е и сред най-известните тенисисти в Инстаграм.

Шеста в класацията е плеймейтката Николета Лозанова, която се радва на 781 хиляди последователи.

View post on Instagram
 

Тя е една от най-търсените дами за реклама на различни неща, като започнем от хотели, минем през ресторанти и завършим с козметика и дрехи.

На седма позиция твърдо стъпва един от най-успешните централни нападатели в Европа - Димитър Бербатов, с неговите 585 хиляди последователи.

View post on Instagram
 

Бербо има малко над 280 публикации в своя профил, като всяка от тях има средно по над 34 хиляди харесвания и над 280 коментара. Бербатов се нарежда сред 30-те хиляди най-популярни хора в Инстаграм в света като най-много последователи има във Великобритания и България, основно мъже на възраст 25-34 години.

На осмо място е певицата Преслава.

View post on Instagram
 

Това я прави най-следваната родна изпълнителка от всички жанрове. Тя може да се похвали с над 534 хиляди последователи.

Следва скандалната дива Гери-Никол, която е с 473 хиляди фена.

View post on Instagram
 


Фолк певицата Галена е десетата най-харесвана българка с 438 хиляди фена, следвана от Тита с 436 хиляди последователи.

View post on Instagram
 

На следващите места в класацията се нареждат фотографът любител Ясен Савов с 410 хиляди последователи, Криско с 388 хиляди последователи, Емил Конрад с над 369 хиляди последователи, Кистиан Костов с над 356 хиляди последователи, Александра Богданска-Петканова с над 338 хиляди последователи, Андреа с над 330 хиляди последователи, Дара с над 322 хиляди последователи, Златка Райкова с над 308 хиляди последователи, Алисия с над 290 хиляди последователи, Сузанита с над 264 хиляди последователи.

Четете още: Първата Instagram агенция за инфлуенсъри в България вече е факт