Коя е Индира Като - незаконната тайна дъщеря на Габриел Гарсия Маркес?

Нова сензационна новина около именития автор на "100 години самота" Габриел Гарсия Маркес шества с невъобразим интерес из медийното пространство през последните дни. Оказва се, че култовият колумбийски писател има незаконна дъщеря на име Индра.

Младото момиче е родено в Мексико през 1990 г. и рожба на любовта между Нобеловия лауреат за литература за 1982 г. и мексиканска писателка, с която Маркес е имал връзка преди три десетилетия.

Тайната, която е била грижливо пазена от появата на детето на бял свят до днес, бе разкрита в неделя от колумбийския вестник "Универсал". Достоверността на информацията бе потвърдена от роднини на покойния колумбийски писател.


Маркес почина на 87-годишна възраст в Мексико сити през 2014 г. Авторът, прочул се и с произведения като "Любов по време на холера", "Хроника на една предизвестена смърт" и много други, имаше над 50-годишен брак със своята сънародничка Мерседес Барча. Те имат двама синове - Родриго и Гонсало.

Според информацията във в. "Универсал", Габо или Габито, както още наричат в родината му Габриел Гарсия Маркес, е имал бурна любовна афера с мексиканската писателка и журналистка Сусана Като в началото на 90-те години на миналия век. Искрата между двамата пламнала, докато работели заедно над сценариите за два филма. След това Като, родена през 1960 г. в Мексико сити - внучка на иракски емигрант, взела интервю от Маркес за списание през 1996 г.

Родената през 1990 г. Индра носи фамилията на майка си и е кръстена в чест на небезизвестната индийска министър-председателка от миналото Индира Ганди. Дъщерята на Маркес е режисьор на три документални филма. През 2014 г. тя е удостоена с няколко награди за единия от тях, който разказва за емигранти, преминаващи през Мексико.

Племенници на Габриел Гарсия Маркес споделят пред изданието, че от години знаели, че той има извънбрачна дъщеря, но по молба на други роднини на писателя те пазели информацията в дълбока тайна.

Индира "води много артистичен живот, подобно на доста хора в това семейство. Много сме щастливи, че тя сама блести", разказва племенницата на писателя - Шани Гарсия.

Четете още: Ани Лейбовиц: Фотографката, която успя да накара дори Кралицата да свали короната си