Автор
Пепа Попова - Пепита

Кралица Елизабет II - жената, която ни научи да носим свежи цветове, днес навършва 95 години

Само преди четири дни тя си взе последно сбогом с любимия си - принц Филип на скромна, но красива церемония в църквата "Сейнт Джордж", след 73 години брачен живот. Самотната ѝ фигура с просълзени очи, гледащи към ковчега на човек, който бе най-вярната ѝ опора в продължение на повече от седем десетилетия, трогна целия свят. Днес тя трябваше да празнува своя 95-годишен рожден ден. Но ще го отбележи в тесен кръг с най-близките си хора. Без топовни гърмежи, без салюти и зрелищна помпозност, както традицията повелява. Защото кралицата е в траур. Защото това е първият ѝ рожден ден без нейния предан и обичен другар в живота - херцога на Единбург, който си отиде на 99-годишна възраст на 9 април.

В чест на Елизабет II ви припомняме нейния неподражаем и изискан стил, белязал цяла една епоха и превръщайки нея самата в икона за подражание. В младостта си, докато е още принцеса, тя носи типичните рокли от 30-те и 40-те години с плисирана пола и такива с флорални шарки. През 1947 г. Елизабет се омъжва в рокля - дело на дизайнера Норман Хартнел – приказно творение, избродирано с кристали и допълнено от нежни перли и зашеметяващ воал, дълъг четири метра. Хартнел става един от официалните ѝ шивачи, когато през 1952 г. тя наследява трона от баща си. Благодарение на него, на приеми и балове по целия свят, кралицата се появява в елегантни рокли от тюл. До 1990 г. Елизабет Втора използва услугите и на дизайнера Харди Емис, за да актуализира ежедневния си гардероб, а Фреди Фокс е един от тези, на които тя се доверява, за да попълни обширната си колекция от шапки до пенсионирането му през 2002 г.


Днес със задачата да творят за нея любимите ѝ класически ярки костюми с пола се наемат Стюарт Парвин и Анджела Кели. Елизабет II носи закачливи цветове, така че да се вижда отдалеч от тълпата.

Нейно Величество допълва ансамблите си с любими аксесоари от гардероба: дамски чанти с марка Launer, без които е почти невъзможно да я срещнете, и мокасини Anello & Davide – това е бранд, на който кралицата не е изневерявала през последните 50 години. За почивка, в замъка Балморал или двореца Сандрингам, Елизабет често предпочита дрехи от туид и любимите си шалове с принт - най-често марки като Burberry или Hermès.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

В чест на 95-тата годишнина на кралица Елизабет II, днес искаме да си припомним всички онези моменти, в които кралицата е озарила дните ни с жизнените си тоалети и майсторския color-blocking. От цветни костюми до ярки дневни рокли, ето най-добрите моменти в стила на дъгата на днешната рожденичка.

View post on Instagram
 

Трудно можем да откъснем очи от тази дама в червено, която преди точно преди една година по време на неделна служба направи изявление точно с този очарователен червен ансамбъл, към който бе добавила златна брошка и перли.

View post on Instagram
 

Оранжев е светът. По време на посещение в Кралската академия на изкуствата в Лондон на 20 март 2018 г., кралицата с оранжево палто в комплект с подходяща флорална шапка.

View post on Instagram
 

Готова за пролетта

Нейното Величество присъства на кралската сватба на принц Хари и Меган Маркъл в лимонено зелено. Тя заложи на палто от копринен туид на Стюарт Парвин върху светла флорална рокля, също от Парвин. Кралицата избра шапка по поръчка, проектирана от Анджела Кели, нейната официална шивачка.

View post on Instagram
 

Красива в розово. Нейно Величество присъства на финала на Royal Windsor Cup на 23 юни 2019. Към любимата си чанта от Launer London тя бе добавила черни мокасини с катарама.

View post on Instagram
 

В аквамарин. На посещение в централата на British Airways по повод стогодишнината на летище Хийтроу на 23 май 2019 г. Кралица Елизабет II бе добавила към синия си тоалет брошка с диамант и изглеждаше сияйна както винаги.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

По материали на Vogue