Автор
Антония Дамянова

Кралица Елизабет засия в жълто: Откри линия на метрото на свое име

Кралица Елизабет Втора посети неочаквано метростанция "Падингтън" в Лондон. Причина за появата ѝ там бе откриването на нова линия на нейно име по повод 70-ата ѝ годишнина от възкачването ѝ на престола.

Това е поредната публична поява на Нейно Величество след тази на конните състезания миналата седмица, които поставиха началото от събития в чест на платинения юбилей на Елизабет II тази година като кралица на Великобритания.

Облечена в слънчево жълто и грейнала с широка усмивка, 96-годишната владетелка на Великобритания разкри паметната плоча, на която пише, че официално се открива линия „Елизабет“ в нейна чест.



Пристъпвайки бавно, подпряна на бастунчето си, тя бе придружена от принц Едуард, а компания на събитието ѝ правеха още и премиера Борис Джонсън, кмета на Лондон Садик Хан и началника на транспорта в столицата Анди Байфорд.



Влаковете по линията "Елизабет" официално ще тръгнат на 24 май след дълго забавяне на проекта.



Посещението на 96-годишния монарх бе изненадващо и първото от дълго време насам извън пределите на двореца "Уиндзор".



Припомняме, че в петък кралицата се появи пред обществеността за пръв път от седмици, като посети изложба на коне край замъка "Уиндзор". Последва още по-шармантната ѝ поява в неделя на конните състезания под надслов Royal Windsor Horse Show. На тях кралицата сияеше с яркото си червило, а усмивката ѝ почти не слизаше от лицето ѝ.

Още тогава медиите, които внимателно следят всяка обществена изява на Елизабет Втора, отбелязаха, че кралицата изглежда в удивително добра форма, въпреки проблемите, които имаше по-рано с придвижването си и напук на слуховете, че здравословното състояние на кралицата е влошено.

До тържествения уикенд в началото на юни, с който официално ще бъде отбелязан платинения юбилей на Елизабет Втора на трона остават малко повече от две седмици.

Четете още: Кралица Елизабет сложи розово червило и отиде на конни надбягвания, чака 11-месечното бебе на Меган и Хари през юни