Кралицата се разпореди: Уилям и Хари ще стоят разделени на погребението на дядо си

На 17 април, събота, британското кралско семейство ще си вземе последно сбогом с починалия на 99 години принц Филип. Специално за тъжната церемония от САЩ долетя Хари, единият от внуците на починалия.

View post on Instagram
 

Вчера стана ясно кои точно 30 човека ще присъстват на погребението и как ще се случи то във времето.

Въпреки пандемичните мерки, принц Филип ще получи военно изпращане и почести. Кралица Елизабет Втора обаче се е разпоредила принцовете Уилям и Хари да стоят далеч един от друг.

Явно е преценила, че така ще бъдат избегнати евентуални неприятни сцени, които биха наранили допълнително и без това тъжното ѝ и сломено сърце.

View post on Instagram
 

Стана ясно също, че кралицата ще седи сама по време на церемонията. И че сред присъстващите няма да бъде Сара Фъргюсън, херцогинята на Йорк. Казват, че Сара въобще не се разбирала с принц Филип и докато бил жив, дори го избягвала, за да не го притеснява...

"Ню Йорк таймс" пък съобщи, че Хари ще се завърне в САЩ веднага след церемонията. Явно по-малкият син на Лейди Даяна не се чувства добре в компанията на семейството си, особено след скандалното интервю, което двамата с Меган дадоха за Опра Уинфри.

View post on Instagram
 

В момента принц Хари спазва карантина в кралската резиденция Фрогмор котидж, разположена недалеч от замъка Уиндзор. Той бил много притеснен за съпругата си, бременна с второто им дете, и затова щял да бърза да се прибере у дома, коментират запознати.