Кралски биограф изнесе истината за отношенията между Меган и Елизабет II

Месец март, 2020 г., беше специален не само за принц Хари и съпругата му - Меган Маркъл, но и за цялата кралска фамилия на Великобритания. Той беше белязан от едно необикновено събитие - официалното оттегляне на херцозите на Съсекс от кралските им ангажименти и привилегии.

Сред причините безспорно беше медийното внимание, насочено предимно към бившата американска актриса, съпроводено с не особено деликатния език от страна таблоидите към нея. Чашата на търпението на Маркъл обаче преля, след като четири британски таблоида си позволиха да навлязат дълбоко в личното ѝ пространство и да разпространяват скандални слухове и информации, касаещи отношенията между Меган и нейния баща.


Каквато и да е истината за взетото решение на Хари и Меган да напуснат пределите на Острова, Мегзит вече е факт. А дали зад него стоят и влошените отношения между Меган и членовете на кралското семейство, както се говори, можем само да гадаем. Едно обаче е сигурно - кралица Елизабет II категорично и по никакъв начин не е сред причините за "разтрогването на брака" между младата високопоставена двойка и останалите членове на кралското семейство.

Кралският биограф Колин Кембъл изненада британското общество, като разкри нещо, на което днес британците трудно биха повярвали. Нещо, което е свързано не с кой и да е, а със самата кралица Елизабет II.

Според уверенията на Кембъл - ако е имало някой в кралския двор, който да е симпатизирал най-много на Меган, то това е... Нейно Величество. По думите на биографа монархът всячески се е опитвала да направи всичко по силите си, за да накара Меган да промени решението си и да остане във Великобритания. Според Колин кралицата харесвала Меган много повече в сравнение с Кейт Мидълтън. И това ясно го потвърждават привилегиите, които били позволени на Меган, но не и на Кейт.


И не стига това, ами и всички останали представители на кралската фамилия се опитвали да накарат Меган да се почувства като у дома си, отнасяйки се към нея с изключително уважение.

Кралицата толкова харесвала Меган, че само месец след като се омъжила за принц Хари, тя присъствала на събитие заедно с кралицата по нейна покана, припомня биографът.

Кралицата се възхищавала на Меган, тъй като по нейните думи "тя е много силна и никога не се е притеснявала да поеме контрола и да ръководи", твърди Кембъл.
Той припомня и още един любопитен факт, а именно, че Меган била поканена в кралското семейство за Коледа още през 2017 г., когато все още не е официален член на фамилията. Това се е случило за първи път в историята.



Кралският биограф не пропуска да напомни и всички онези моменти, в които херцогинята на Съсекс с лекота си позволи да наруши редица от протоколните правила, към които останалите членове на семейството винаги са се придържали.

До последно кралицата никога не се разгневи и подкрепяше всяко решение, взето от принц Хари и Меган - поведение, което тя никога и никъде не си е позволявала да демонстрира спрямо други членове на кралското семейство, включително към по-големия си внук принц Уилям, а още по-малко към сина си - принц Чарлз.

Четете още: Анистън към Меган: Стой далеч от Брад Пит!