Крамбълът е типичен английски сладкиш, характерен с ронливата си замазка. Днес, ние - Лора и Стоян от Бон Апети, решихме да ви поднесем именно такъв десерт, който ще ви спечели както с неизменния си вкус, така с уханието на бурбонска ванилия. Наслада за сетивата, обещаваща едно наистина много много #ВкусноЛято!

Време за приготвяне: 30 минути
Необходими продукти за 4 порции:

600 г ягоди
120 г захар
40 г филирани бадеми
100 г брашно
60 г краве масло (студено)
30 мл ликьор „Амарето“
10 г бурбонска ванилова захар
150 мл животинска сметана
кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Ягодите се почистват и се разполовяват, разбъркват се с половината от захарта и амаретото. Разпределят се в огнеупорни купи или чаши.

Брашното се смесва с останалата захар, настърганата лимонова кора и кубчета студено масло. Претрива се с пръсти, докато се получат трохи. Накрая се слагат бадемите и се разбърква.

Трохите се поръсват върху ягодите и кръмбълът се пече около 12–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Сметаната се разбива с ваниловата захар.

Кръмбълът се сервира със сметаната.

*Ако искате да опитате още нещо вкусно, предлагаме ви тази рецепта:

Кайсиев сладкиш