Автор
Woman.bg

Красива прическа дори и в дъждовно време? Ето как!

Петък е един от любимите ни дни. Не само защото планираме как най-добре да оползотворим уикенда, но и защото си открадваме едни 5 минутки, в които да прочетем какво ново има да ни каже Цони в рубриката ѝ "Домашни тайни за красотата на косата". Тези от вас, които вече са чели съветите ѝ тук, или са прекрачили прага на Салон за коса и маникюр ONE, който тя отвори преди повече от година, добре знаят, че макар и млада и свенливо усмихната, Цони е истинска фурия! Мастър на ножиците, боите, маските и красивите визии, които будят възхищение и сред двата пола. Цялостна грижа за косата. Това е мотото ѝ, заради което Цони постоянно ходи на обучения – както в България, така и в чужбина. И частица от наученото споделя с нас всеки втори петък.

Днес Цони насочва вниманието ни към пролетния дъжд и щетите, които той нанася върху прическата ни.

Така дългоочакваната пролет дойде, а с нея и неспирният дъжд, в който косата губи всякакъв обем, прическата не се задържа, а ако имаме повод да сме неотразими, не смеем да си покажем носа навън преди уречения час. Днес ще говорим за ползата от влажното време и ще ви споделя няколко хитрини, с които да запазите прическата си в приличен вид.

Започвам с добрата новина - влажният въздух се отразява благоприятно както на кожата на лицето, така и на косата. Ако живеете в чист район, спокойно може да се разходите под дъжда и да напоите косата си с жива вода, това ще подейства като балсам за косъма и скалпа ви. Ако сте сред късметлиите с чупливи или къдрави коси, това ще разкрие красотата на косата ви.

Ако косата ви е къдрава, а от влагата се разпухва като глухарче, единственото, което ще ви спаси, е лосион на маслена основа, като така любимото ми арганово масло.
Дамите, които държат на изрядния вид на косата си, по това време на сезона трябва да залагат на повече фиксиращи продукти както преди оформяне, така и след него, използвайки силно фиксиращ спрей за финиш на прическата. Слагайте масла на косата като арганово масло след баня, то хидратира косъма и не позволява на влагата да проникне в него.

Правете си прически с така модерните плитки. Ако дължината на косата ви позволява, вържете я на стегната опашка.

Четете още: Неотразима на бала – ето как