Автор
Ива Петрова

Краят на ретрограден Нептун променя живота ни: Ставаме по-добри и състрадателни

На 5 декември планетата Нептун ни освобождава от своята ретроградност, с което започва неговото положително влияние върху нас. Промяната на посоката му ще окаже множество благоприятни последици в дългосрочен план, които ще се усещат до 29 юни. Това ще задейства приятните промени в живота на всеки от нас.

Нептун е планета, която събужда интуицията и несъзнателното мислене. Това ще ни помогне по време на благоприятния период на Нептун по-често да се вслушваме във вътрешния си глас. И така, нека да видим в кои аспекти ни очакват положителни промени според астрологичните прогнози:



Самочувствие


Това е времето, в което ще почувствате прилив на енергия и нарастване на самочувствието си. Ще искате да опознаете нови и интересни неща, да обогатите познанията и уменията си. Ще придобиете самоувереност, от каквато винаги сте имали нужда. Най-после ще повярвате в себе си и в своите сили. Сега е моментът да осъзнаете силните си качества и да разберете талантите и качествата си.

Решаване на сложни пробелми

Нептун ще помогне на всеки, който е изпитвал трудности по една или друга причина до този момент. Най-сетне ще намерим вярната посока или ще вземем правилното решение за излизане от проблем, който дълго време ни е тормозил. Важно е да не се отказваме и да следваме целите си. Ако се водим от добри чувства за постигането им, Нептун ще ни помогне.



Подкрепа

Ако почувствате трудност или се окажете изправени пред някакъв сложен проблем, е твърде вероятно да срещнете човек, който с готовност да ви протегне ръка и да ви помогне да излезете по-бързо от затрудненото положение. Този човек може да бъде ваш близък, приятел, но е и напълно възможно той да се окаже и напълно непознат или човек, когото познавате отскоро. Вероятно и вие ще изпитате желание да помогнете на някого. Усетите ли подобна потребност, не се колебайте да подадете ръка. Бедете рамото и доброто, от които някой може силно да се нуждае.

Повишаване на емпатията

Това състояние има връзка и с по-горе споменатото. Нептун ще ни направи по-внимателни и деликатни в отношенията ни едни към други. Ще ни направи по-чувствителни към болката и страданията на другите. Ще ни направи по-благородни и смирени. Ще отвори сърцата ни за нуждите на другите. Ще усетим желание за съпричастност. Много хора ще започнат несъзнателно да се поставят в ситуации, които са се случили на хората около тях.

Нарастване на креативността и желание за творчество

В края на 2022 г. и началото на 2023 г. много от нас ще бъдат обсебени от потребността да създават. Ще усетим присъствието у нас на съзидателна енергия и нужда от генериране на идеите си. Силно ще се увеличи желанието ни да творим.

Четете още: Тези 4 зодии ще бъдат целунати от съдбата през 2023-та