Давате ли си сметка, скъпи дами, колко време прекарвате пред витрината на любимия си магазин? Това са онези моменти на момичешко щастие и мълчаливо съзерцание, които ви карат да кроите планове и да се усмихвате. "Не можеш да си представиш каква чест е да правиш подаръци на другите“, обичал да казва писателят Джак Керуак. Да зарадваш себе си – това е „радост за любимия човек“, т.е. самата ти, би контрирал екстравагантният режисьор Уди Алън. Да подариш или да си подариш? Всъщност това не е въпросът, а отговорът. Защото и двете носят неимоверна наслада. Въпросът е: Защо не веднага?

Oбичам привечер, изморена, с изцедени сили и смазана от тежкото ежедневие, да минавам през близкия мол, за да получа дозата си щастие. Признавам, пристрастена съм към бижутата и тази слабост ми носи наслада. А едно от любимите ми места, на които се отдавам на тази наслада без свян, е Сребърният кът, сиреч SiLVER COURT.

Зад витрината на SiLVER COURT се разкрива именно омагьосващият свят на женското ми щастие: примамлив и изкусителен като забранен плод. Подобно на Алиса в Страната на чудесата всяка жена мечтае да прекрачи тази паралелна реалност и да попадне в света на фантазиите и мечтите си. Оттам следват три стъпки: влизам, посочвам и купувам. Задължително „се украсявам“ с новата придобивка и излизам тържествено като Савската кралица. Аз съм Супер уоман, притежавам супер сили и мога да сбъдвам желания! Ако пък от много чудене не съм успяла да се сдобия с някое изящно колие, гривна или обеци (обожавам да имам много от тях), давам си „нощ за размисъл“ и поръчвам от онлайн магазина на SiLVER COURT. „Обичам да поръчвам разни неща от интернет, защото когато пристигнат са като подарък от мен, за мен“, обичаше да казва Кари Брадшоу и съм напълно съгласна с любимката си.

Едно от най-хубавите неща на SiLVER COURT e, че там предлагат бижута на 6 топ марки, които импонират на различните ми настроения - понякога съм романтична, понякога меланхолична, търся нещо масивно или малко и изчистено като дизайн... Понякога искам сама да проявя въображение и да „сглобя“ украшението си, понякога смело експериментирам с вкусовете си... Нека ви разкажа за какво става дума като ви представя "великолепната шесторка" на SiLVER COURT.

Pandora e марка, която няма нужда от представяне. Почти не познавам човек, мъж или жена, който да не е бил въвлечен в своеобразната ѝ игра да си направиш сам бижу. Това е уникален подход, който позволява на всеки да открие своята концепция и стил, превръщайки бижуто в свое лично творение и отражение на собствената си същност. Всичко започва с малко магазинче в предградията на Копенхаген през 1984 г., по което полудяват всички жени в квартала. Началото е положено, за да се стигне до глобалния успех на марката на шест континента в над 100 страни и годишни приходи в размер на 2,7 млд. евро (2015 г.) Бижутата на Pandora се изработват в Тайланд и са ръчно завършени. Te са направени от истински метали и най-важното, са на достъпни цени.

Bliss е италианска бижутерийна марка на прочутите Damiani International. Светът на Bliss e истинска италианска класика, пречупена през модерната визия за съвременните динамични хора. Мъжките и дамските модели на бранда са изработени от злато, сребро, стомана, керамика и са допълнени със скъпоценни камъни. Те излъчват дискретен лукс, но могат да бъдат носени всеки ден, подчертавайки естествения чар на притежателите си. Колиета, гривни, перлени огърлици, (годежни) пръстени, обеци...често си мисля, че тези блестящи украшения са по-скоро обект на изкуството, но нека не забравяме, че все пак тяхната родина е Италия, нали?

Blush са бижута от 14-каратово злато с много шик. Харесвам тяхната нежност, деликатност, ненатрапчива игра на форми. Blush е за дамите, които не се срамуват да се изчервят, когато някой е разкрил любовта си към тях. (от анг. blush - изчервявам се). Защото концепцията на бранда е, че истинските жестове идват от сърцето и пътуват към... сърцето. Бижутата се предлагат във варианти за „три настроения“: за всеки ден, когато сме на парти или на работа. Аз лично вече съм си набелязала едно малко съкровище, което скоро ще си подаря: изключително дискретни перлени обеци под формата на пирамидка с основа от 14-каратово злато.

Thomas Sabo. Трудно е да повярваш, че германците са скучни и обрани, щом се докоснеш до магията на Thomas Sabo. Неслучайно брандът е сред водещите световни марки за бижута от злато и стерлингово сребро, часовници и аксесоари за Нея & Него. Да, в бижутата на Thomas Sabo има нещо царствено, величествено, много женствено. Представям си, че такива бижута е носила древногръцка богиня, докато е наблюдавала суетата на света от върха на Олимп. Или самата Нефертити – неслучайно сред висулките и талисманите на марката могат да бъдат открити бръмбара скарабей, хипнотизиращата змия, малки луни, звезди, изящни водни кончета и пищни слънца, окото на Ра, дървото на живота. Тази година лице на марката е любимата ни певица Рита Ора, която по уникален начин въплъщава емоцията на Thomas Sabo. Дръзко решение, което ние с удоволствие приветстваме.

Ti Sento Milano е луксозна марка за сребърни и златни бижута, които са с атрактивен дизайн, направени с най-изтънчените техники в бранша, но в същото време са на достъпни цени. Вече 16 години създаденият в Холандия бранд не спира да привлича погледите на милиони жени по света, а две поредни години - 2010 и 2011-та, е печелил наградата "Марка на годината" на UK Jewelry Awards. Зад елегантните модели на Ti Sento стоят две симпатични дами – Лилиан и Диди, които не спират да се вдъхновяват за нови красоти. Импулс за това получават още от годините, когато учат заедно и мечтаят един ден да изработват украшения. Ето още едно доказателство, че мечтите се сбъдват! Бижутата на Ti Sento са от родирaно сребро, емайл, цирконий, естествена кожа, синтетични кристали. Акцент на бранда са перлите, които са изработени от седефена емулсия. Тази година се появява и закачка с червения корал, който много елегантно озарява с топлина студенината на метала. Отличителната черта на бижутата Ti Sento e, че се изработват без използването на лепило. Всички кристали са поставени на ювелирни легла, което е още една гаранция за качеството на изработка.

UNOde50 е испанска марка, към която изпитвам особен сантимент. Може би съм пристрастна, но испанските „неща“ ме палят по един особен начин, в тях е стаена толкова много страст и емоция, че те грабват и спечелват завинаги. Може би този ефект при UNOde50 се крие в шарените камъни, неправилните геометрични форми, скритите символики. Първоначалната концепция на бранда е да създава от всеки модел само по 50 броя. Огромният интерес към бижутата скоро прави това невъзможно. Днес може да откриете бижутата на UNOde50 в над 40 държави с повече от 100 магазина - Амстердам, Барселона, Берлин, Мадрид, Мексико, Токио, Париж, Рим, Маями, Москва и много други емблематични градове.
Бижутата на UNOde50 се правят изцяло на ръка, като са изработени от уникална сплав с покритие от 18к злато или сребро, което не се износва. Ако искате наистина да сте уникални, в момента марката предлага лимитирани серии бижута, които са по 50 бр. и всяко едно от тях е гравирано с пореден номер от 1 до 50.

(в материала има продуктово позициониране)