Автор
Woman.bg

Легендарният дизайнер на обувки Серджо Роси си отиде от усложнения на COVID-19

Серджо Роси е починал от усложнения от COVID-19 на 84-годишна възраст. Италианският дизайнер на обувки е бил хоспитализиран за няколко дни в болница Bufalini в Чезена, Италия.
Въпреки усилията на лекарите, състоянието на пациента бързо се е влошило и те не са успяли да му помогнат.
Малко преди инцидента марката е дарила 100 хиляди долара на една от болниците за борба с коронавируса.

Днес всички, които са част от модната къща се присъединяват към мен, за да си спомним за нашия скъп Серджо, вдъхновяващ основател на нашата марка“, заяви изпълнителният директор на Segio Rossi Рикардо Шюто. „Серджо Роси беше истински майстор и за мен бе голяма чест да се срещна с него и да се запозная с архива му по-рано тази година. Неговата визия и подход ще останат наше ръководство за растеж на марката и бизнеса. Той обичаше жените и успя да улови женствеността по уникален начин, създавайки перфектното продължение на женския крак през обувките му. Дългогодишната ни славна история започна от невероятната му мечта, която ще помним завинаги чрез неговото творчество. "

View post on Instagram
 

Роси е роден в Сан Мауро Пасколи, Италия, през 1935 г. и започва да проектира обувки през 50-те години. До 1966 г. той продава своите стоки в Италия, като официално лансира своята едноименна марка през 1968 г. Остава начело на своя лейбъл до 2004 г., когато тя е продадена на Kering. Въпреки това, обущарството остава жизненоважна част от живота на фамилия Роси. Синът му Джанвито Роси стартира собствена колекция от обувки през 2006 г.

View post on Instagram
 

По време на своята кариера, обхващаща 5 десетилетия в обувниия бизнес, Роси си сътрудничи с Азедин Алая, Джани Версаче и Доменико Долче и Стефано Габана.
Има такива, които са имали късмета да превърнат таланта си в професия и такива, чийто талант е толкова голям, че се превръща в произведение на изкуството. Серджо Роси беше този човек. Съпруг, баща, дядо и потомък на семейство, което последва неговия пример. С неугаващия огън на своята страст, ти ни научи, че няма ограничения за тези, които обичат това, което правят“, казва семейството му в изявление.

View post on Instagram
 
View post on Instagram