Някога Линда Еванджелиста бе сред най-красивите модели в света, а лицето ѝ съчетаваше ангелска красота и фатално излъчване. Днес обаче хубавицата на 80-те и 90-те изглежда по коренно различен начин. И не, тук съвсем не става дума за безмилостния ход на годините, а за болестта, от която цял свят страда - прекомерната суета, която води мнозина към пластичната хирургия.

Цял куп от любимите ни звезди от миналото легнаха под ножа и се обърнаха към инжекциите, за да изглеждат по-добре и да не губят от блясъка си. При някои това се получи, но при други ефектът е катастрофален. А Линда Еванджелиста признава, че е от вторите.

Преди няколко години тя се е подложила на поредица от интервенции за изсмукване на мазнините от цялото тяло и брадичката си. Но вместо да постигне желания резултат, ефектът бил точно обратният. Днес канадката съди козметичната компания за нанесени финансови и емоционални щети, заради неуспешна интервенция, продиктувана от небрежност и подвеждаща реклама. Също така Еванджелиста заявява категорично, че никой от специалистите не я предупредил за възможни странични ефекти.

Искът, който е подала Линда е в размер на 50 млн. долара. Тя споделя, че след корекциите била обезобразена и новият ѝ външен вид я превърнал в аутсайдер. Освен това, всичките ѝ професионални ангажименти в модата отпаднали и до днес не може да работи в модната индустрия.

Четете още: Помните ли Шаная Туейн? Ето как изглежда тя днес!