Автор
Десислава Недева

Лунното затъмнение тази неделя преобръща живота ни

По време на Пълнолунието в Козирог, което ще се случи в неделя, 5-ти юли, точно в 7:45 минути местно време, ще наблюдаваме и Лунно затъмнение. Основното влияние на това астрологично събитие ще произтича от съвпада на Луната с фиксирани звезди, които носят неимоверно щастие и късмет. Те ще ни заредят с оптимизъм, философски и интелектуален устрем, благодарение на които приятелствата, бизнес отношенията и семействата ни ще бъдат хармонични, балансирани и по-успешни от всякога.



По време на това Пълнолуние Меркурий ще сключва хармоничен аспект с Уран, което ще ни донесе най-вероятно много добри новини, приятни и стимулиращи разговори и нови запознанства. Астероидът Веста също се намира в непосредствена близост до Слънцето, което ще подчертае темите за домашното огнище и семейната идилия.

Като всяко едно Пълнолуние, това също ще насочи вниманието ни върху взаимоотношенията, тъй като имаме противопоставяне между мъжкото и женското начало в лицето на Слънцето и Луната. Емоциите и подсъзнанието ни работят на високи обороти и ни приканват да решим всички проблеми, които касаят нашите връзки, разчитайки основно на инстинктите си. Лунното затъмнение от своя страна представлява емоционална пренастройка, свързана с освобождаването на модели на мислене и поведение, които са ни дърпали назад през последните 6 месеца.



Луната в Козирог ще бъде в точна опозиция на Меркурий и в тригон с Уран. Същото така се намира в широк съвпад с Юпитер, който ще окаже слабо, но задължително положително въздействие. Ето защо, дори ретроградният Меркурий, който толкова много ни плаши, няма да се усеща осезаемо.

Опозицията на Лунното затъмнение с Меркурий означава, че във фокуса на нашия живот попада комуникирането на чувствата ни. Объркани сме и раздвоени, което прави решаването на рутинните ни задачи много по-трудно от обикновено. Ще влизаме в пререкания и спорове с лекота, но пък орбисът на действие е голям, което значително омекотява негативните последици от тази наша склонност да се конфронтираме с останалите. В същото време Меркурий прави квадрат с Марс и увеличава риска от прибързани решения и изричане на обидни думи, а ретроградното му движение добавя щипка тревожност и затруднена комуникация.



Тригонът с Уран носи позитивна промяна и вълнение в живота ни, но без да създава излишен хаос и притеснение. С охота ще изявяваме своята ексцентричност и няма да се притесняваме от чуждото мнение. Повишеното ни усещане за свобода и търсенето на нови възможности ще ни срещне с нови хора и преживявания, които ще обогатят вътрешния ни свят. Времето е изключително подходящо да напуснем зоната си на комфорт и да започнем нещо различно в живота си. Сега ще ни бъде някак по-лесно и привично да изкореним наш лош навик или да прекратим токсична връзка. Сякаш получаваме проблясъци, които ни правят значително по-осъзнати като личности. Интересни и стимулиращи разговори ще ни направят по-наблюдателни и сензитивни към околния свят. Мислите ни са насочени към бъдещето, а светогледът ни е неограничен и без предразсъдъци. Тази умствена настройка може да ни отведе до оригинални идеи и открития, а дори и до свръхестествени способности.

Както вече споменах, съвпадът на Луната с изключително позитивни в своето влияние фиксирани звезди, прави това Пълнолуние щастливо събитие в живота на всеки един от нас и носи късмет, нови приятели и семеен уют. Какво повече му трябва на човек?



Меркурий от своя страна съвпада с най-ярката звезда в нощното небе, Сириус, което е сигурен знак за успехи в бизнеса и работните ни дела. Изобщо аз виждам просперитет във всяка една област от нашия живот. Затова нека му се насладим, без да бъдем излишно алчни и болезнено амбициозни. Спрете за момент, оценете всичко, което притежавате тук и сега, в този момент. Ние не сме вечни на тази планета и няма да отнесем нищо със себе си, освен това, което сме научили и щастието, което сме изпитали. Затова нека тези две неща да запълват повечето моменти от нашето кратко, но стойностно пребиваване на тази планета.

Четете още: Съвпадът на Юпитер и Плутон в Козирог ни изстрелва на върха в кариерата