Сигурно всяка жена поне веднъж в живота си се е влюбвала в мъж от друг град, друга страна или дори от друг континент. Е, това определено не е весело, но не бива и да възприемаме положението като неспасяемо. В тази статия ще ви разкажем как да се научите да живеете далеч от любимия, къде да общувате и най-вече как да запазите нежността и романтиката във връзката си, дори ако ви разделят стотици километри.

Време за разговори

Всяка жена иска любимият й да е постоянно до нея. Уви, понякога нещата се нареждат по коренно различен начин. Представете си например, че в приложение за запознанства сте открили мъжа на мечтите си, но той живее в друг град или дори в друга страна.

Веднъж на няколко месеца си ходите на гости, а в паузите между редките срещи поддържате връзка чрез интернет. Разбира се вече общувате не само в приложението за запознанства, но и в социалните мрежи и различните месинджъри. Можете да използвате и Badoo, тази услуга освен че помага на хората да се намерят един друг, съчетава в себе си и почти всички съвременни методи за връзка. Тук можете и да си пишете, и да водите видеочат, и да си пращате един на друг снимки и изображения.

За да не губите контакт с любимия, отделяйте на общуването с него по 2-3 часа на ден. Покажете му, че всяка минута, прекарана в разговор с него, има за вас значение. Ежедневното общуване ще запази жива искрата между вас.

Забравете за ревността

Ако искате да запазите връзката си с човек, който живее далеч от вас, забравете за ревността и емоциите – те с нищо няма да ви помогнат. Разбира се, ако не можете да виждате приятеля си толкова често, колкото ви се иска, ще ви измъчват съмнения и неприятни мисли.

В такива моменти си напомняйте, че всяка една връзка се гради на доверието. Ако нямате доверие на партньора си, нямате бъдеще с него. Имаме и още една лоша новина – когато ви разделят километри, е много по-лесно да се изпокарате, отколкото да се сдобрите.

Изкуството да правиш компромиси

Учете се да отстъпвате на партньора за дребните неща, особено когато сте далече един от друг. Не превръщайте незначителния спор в скандал – съобщенията не могат да предадат истинските емоции, но пък са напълно способни да съсипят връзката ви. Ако бяхте един до друг, щяхте да можете да се прегърнете и да забравите за разногласията си, но ако живеете в различни градове или страни… Разбира се видеочатът може да замени отчасти прегръдките – живият глас и възможността да се виждате значително смъкват напрежението, но все пак се постарайте да използвате видеото за друго – например за да признаете любовта си.

Чувствайте

Разстоянието ни изтощава. Понякога сме готови да зарежем всичко и да се разделим с партньора, без дори да дочакаме среща с него. Но нима моментната слабост струва повече от съвместните ви безсънни нощи и разговори? От вашите лични малки шеги, от вашите редки, но прекрасни срещи, от вашата любов? Не се поддавайте на отчаянието – ако двама влюбени искат едно и също, то рано или късно непременно ще се осъществи.