Автор
Woman.bg

Майката на зверски убитата Дарина: Тя си отиде от добрина

Дарина Министерска - момичето, което незаслужено намери смъртта си в собствения си дом, а спусъка на пистолета натисна собственият ѝ мъж и баща на единственото им дете. Защо го е направил и колко време е обмислял зверското си деяние, не се знае, но едно е сигурно - мъката е огромна. Викторио хладнокръвно застреля любимата си Дарина, а малко след това и 1-годишната им дъщеря Никол. Направи и опит за самоубийство, но неуспешен. Две седмици след тежкия удар, който родителите на Дарина трябваше да понесат, те коментират случая.

Бащата на младата жена пита защо очевидците, които са забелязали Викторио с бебето в ръце, не са реагирали. Според бабата и дядото на малката Никол животът ѝ е можело да бъде спасен, а Министерска вече не е между живите заради човещината си. Ето какво споделя и майката на Дарина:

"В последните седмици тя се беше събудила - започна да живее, да иска самостоятелност и да се връща към стария начин на живот - да бъде независима, което не се допускаше при нея. Тя много държеше на това да се постъпи по изключително човешки начин, той да си вижда детето, тя не желаеше детето да остава без баща. Отиде си от добрина. Аз лично изпитвам огромна вина за това, че я възпитахме да бъде добра, да бъде човек. Трябваше да я възпитаме да бъде злобна и егоистична. Сега щеше да е жива и щастлива. Не успях да кажа на Дари колко много я обичам, не успях. Аз съм ѝ го казвала и на Никол, но беше малка да го разбере, но съм убедена, че го усеща."

Бащата на убитата Дарина също подкрепя мнението на майка ѝ и силно се надява дъщеря му да е последната жертва на насилие:

"Явно в този свят добрите хора не успяват. Да създаде дом и семейство - това ѝ беше мечтата. Да има уют и детенце, за което да се грижи. Другата ѝ мечта бе фотографията - да стане добър фотограф и да помага на хората, както и го правеше. Дано да няма следваща Дарина и Никол, да няма такива жени и деца, погубени от домашно насилие. Иска ни се Дарина да затвори вратата на всичко това, на този филм на ужасите."

Четете още: Натрапеното образование, което ни превърна в тъпаци