Автор
Ева Лъчезарова

Малки ритуали за големи приключения

Момичета, имаме едно важно съобщение! Това лято всяка от вас има уникалния шанс да е истински щастлива и не приемаме никакви оправдания по този въпрос. Единственото, което искаме от вас, е да отворите сърцето си за нови емоции, да сложите щипка смелост в коктейла, наречен приключение и да проявите истинска дисциплина. Не, не в организирането на приключения. Ние го наричаме дисциплина на щастието. Тайната е в малките детайли и затова ние с нашите приятели от Footness искаме да ви предизвикаме с няколко страхотни ритуала, които всяка от вас може да изпълни.

И не забравяйте - всяко голямо пътешествие започва с една единствена малка крачка. Стъпете смело в лятото, а продуктите на Footness ще се погрижат да имате най-красивите крачета на света.

И така - ето един списък с “малки ритуали за големи приключения”, който може да ви помогне по пътя към щастливото лято. Те не отнемат много време, но пък ще ви се отплатят мигновено. Най- важното е да ги правите осъзнато и да бъдете изцяло тук и сега докато ги практикувате - без телефон, телевизор или друг разсейващ фактор.



Ето го и нашето “меню” за малки ритуали, които бихте могли да вместите в ежедневието си спрямо времето, с което разполагате:

1. Дишайте смело

Забелязали ли сте, че когато сте стресирани, изнервени или паникьосани, начинът по който дишате се променя? Става учестен, а понякога дори и накъсан. Добрата новина е, че този механизъм действа и наобратно и винаги, когато почувствате, че сте под стрес, можете да използвате мъничък ритуал за успокоение. Бихте могли да го прилагате навсякъде, стига да имате няколко минути на разположение. Една от най-лесните техники е дишането 4-7-8. Важното тук е да седнете удобно с изправен гръб, най-добре затворете очи и започнете да вдишвате дълбоко, докато отброявате бавно до 4, задръжте дъха си, докато броите до 7 и след това издишайте докато отброявате до 8. Достатъчни са само няколко минути, за да видите чудесен ефект. Можете да използвате тази техника и когато ви е трудно да вземете някакво решение или пък чувствате, че се намирате в задънена улица и имате нужда да рестартирате.



2. Направете си релаксиращ масаж на краката

Краката ни стояха "сгушени" на топло през последните месеци, а сега е идеалното време да им обърнем внимание и да се погрижим за тях, за да ги подготвим за приключенията, които ни очакват. Редица изследвания показват, че ползите от масажа на краката са безброй, сред тях са: успокояване на усещането за напрежение и стрес, подобряване на съня, цялостно усещане за хармония и баланс.

Ето и нашият мъничък ритуал за отпочинали крака: потопете ги в съд с топла вода и изчакайте 10 минути, за да омекотите кожата, след това подсушете с кърпа. Специалистите разкриват, че този навик, практикуван вечер преди лягане, понижава нивата на стресовия хормон кортизол и води до дълбок и спокоен сън. За ежедневна грижа ние продпочитаме продуктите на Footness, които предлагат богата гама, разработена специално за крака. Тя включва омекотяващ део крем, ексфолиант за крака, охлащдащ гел и балсам за пети. За масажа ние залагаме на омекотяващия део крем с масло от шеа и градински чай, който има едновременно хидратиращо и дезодориращо действие.

Ето и техниката, която ви препоръчваме: нанесете достатъчно количество от продукта върху ръцете си и масажирайте с палци и кръгови движения цялото стъпало от петата до пръстите. Избягвайте силен натиск и не забравяйте да отделите специално внимание на всеки пръст поотделно.




3. Рисувайте

Често животът ни е толкова забързан, че не ни остава почти никакво време, за да използваме креативността си. Не е задължително да рисувате шедьоври или да бъдете добри с четката и молива. Целта на това занимание е именно да превърнете рисуването в ритуал, който да ви донесе усещане за спокойствие и свързване с креативността, която носите. През последните години особена популярност доби и оцветяването за възрастни, както и заниманието с мандали. Това са все техники, които биха могли да се превърнат във вид активна медитация и ще ви донесат усещане за баланс и смисъл.



4. Запишете мислите си

Признаваме си, че не бяхме използвали дневника като форма за общуване от ученическите си години. Оказа се обаче, че записването на мислите е чудесен ритуал, който носи структура и разтуха. На всички ни се е случвало буквално да зациклим в една и съща тема, от която да не можем да намерим изход, да преувеличаваме проблемите си или да се впуснем във влакчето на негативните мисли. Ако обаче успеете да се отпуснете и да запишете нецензурираната версия на това, което се върти в главата ви, първо ще изпитате чудесно облекчение от това, че сте пуснали мислите си навън и второ вероятно ще видите черно на бяло къде точно се крие проблемът, а осъзнаването на проблемите е най-важната част от тяхното решаване.



5. Танувайте!

Здравейте, ендорфини! Или това е друг начин да ви кажем, че танците освобождават хормони на щастието и ви карат да се чувствате енергични и заредени с положителни емоции. Затова не забравяйте поне няколко пъти седмично да си пускате любимия плейлист с хубава музика и да танцувате свободно без никой да ви гледа. Това е чудесна техника и за освобождаване от натрупани негативни емоции, така че действайте смело!

(в материала има продуктово позициониране)