Автор
Теодор Муховски

Мама ме лъжеше кой е истинският ми баща в продължение на 30 години – сега знам истината

Знаех, че майка ми е егоист, но откакто открих, че ме е лъгала за истинския ми баща в продължение на 30 години, не мисля, че егоизмът ѝ е оправдание за това.

Майка ми нито веднъж не ми се извини и се оплака, че моето откритие отново е събудило в нея цялата ѝ болка. Излиза, че тя го обича днес така, както очевидно го е обичала и тогава.
Аз открих истината едва когато биологичният ми баща ме намери в социалните медии. Въпреки че първоначално бях шокирана, аз му се доверих и ние се срещнахме. Той и двамата му синове приличат на мен.

Каква е моята история:



Човекът, когото наричах татко, когато растях, често напускаше семейния дом за месеци наред. Връзката му с мама беше токсична и те вече не са заедно. Когато разбра, че съм намерила истинския си баща, той дори не беше изненадан.

Аз съм жена на 31 години, истинският ми баща е на 64, а майка ми на 58.

Татко и аз направихме ДНК тест и когато резултатите потвърдиха, че сме баща и дъщеря, и двамата бяхме доста развълнувани.
В момента той се опитва да навакса пропуснатото време и иска да участва активно в живота ми.



Въпреки че съм много щастлива, че най-накрая го намерих, аз съм и доста разочарована, че пропуснах годините да имам такъв страхотен баща в живота си.
Срещахме се вече пет пъти, въпреки че той живее на 4 часа път от мен.
Мама непрекъснато ме натоварва за информация за него, но нито веднъж не ме попита как съм, как се чувствам. Когато го открих, тя признава, че все още е лудо влюбена в него. Как може да каже това за някого, когото не е споменавала от 30 години?



Мисля, че тя мълчеше за него толкова дълго от злоба, а защото той никога не е искал връзка с нея. Вече не знам какво да правя с цялата объркана ситуация. Потърсих мнението на психолог и ето какво ме посъветва:

Тайните в семействата са пагубни и звучи така, сякаш майка ви е мълчала, след като е била отхвърлена. Тя не е преодоляла тази болка и все още се надява, че тя и баща ти може да възродят това, което са имали.

Да, 30 години са много време, но необработените чувства могат да продължат цял живот, независимо в какъв период са хората и на каква възраст са те.

Въпреки че може да обясни заетостта на майка ви със собствената ѝ връзка, това не е извинение.

Говорете с майка си и обяснете как се справяте с настъпилите промени и тогава бихте могли да разчитате на нейната подкрепа.

Може да се наложи да приемете, че тя никога няма да бъде подкрепящата майка, която искате.

Четете още: Съпругът ми ме напусна, но не мога да спра да спя с него