Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Марс влиза в Близнаци - животът на тези 5 зодии ще се преобърне!

Планетата Марс – главнокомандващият на небесния кабинет, на 4 март влиза в знак Близнаци, където ще остане до 23 април. Марс прекарва почти два месеца в даден знак. Близнаци е променлив знак, който винаги се втурва от едни интереси към други. Тъй като Марс е планета на действията и инициативата, вероятно ще бъдем по-неспокойни от нормалното по време на този транзит и може да е трудно да се намери добър фокус, за да се завърши действително нещо започнато. Бързият характер на Марс може да е смекчен от остроумния характер на Близнаците. Когато тази огнена планета преминава през въздушния знак, нашият стремеж към комуникация рязко нараства. Нараства нуждата от умствена стимулация. Хората обикновено са склонни да говорят много, при това липсва всякакво чувство за такт.

Нараства оптимистичното настроение, появяват се много нови идеи и желание за постигане на нови цели. Марс в Близнаци става по-гъвкав и нашите интереси по-разнообразни. Хората чувстват прилив на енергия и стават по-активни в комуникацията, пътуванията. Подходящо време за командировки, преговори, които включват бързи заключения и решения, както за промоции и разпространение на информация.

Лошите страни на този транзит са, че в тези дни хората са склонни да говорят по-бързо и по-силно. Марс в Близнаци може да бъде неспокоен, критичен, поради свръх активен ум. Хората стават по-груби и остри в изказванията си, реагират на коментарите по-нервно, бързо се дразнят. Като че ли всички бързат през това време на някъде. Заключенията се правят бързо. Бързо се разнасят слуховете, без никой да знае откъде и как са се появили и тръгнали. Появява се тенденция да се започват по няколко неща наведнъж, поради което постепенно се губи енергия и не може да се довърши всичко започнато. Бързото шофиране ще привлича, но все пак го избягвайте.

Увеличава се количеството телефонни разговори, нарушения в комуникацията, повреди на техническото оборудване. Потокът от негативна информация и жалбоподатели се увеличава, както и количеството на пътнотранспортните произшествия и инцидентите рязко се покачва. По това време не е подходящо да се участва в разни кампании, да се преговаря, да се подписват важни документи.

Въздухът на места може да стане отровен поради изпускане на вредни вещества. Марс в Близнаци ще увеличи проблемите с дишането, белите дробове. Възможни са физически сблъсъци между хора, които са склонни към сбивания и насилие, пожари в търговски центрове, коли и експлозии, терористични атаки, особено когато Марс и Нептун са в напрегнат и опасен аспект в дните около 9 април. Има опасност при използването на газови бутилки в домакинството и при автомобилите, които са с газови уредби.

Това е период, в който Близнаци, Везни, Водолей, Лъв и Овен ще имат космическа подкрепа за големи промени. Време е да се изнесете от зоната на фалшивия комфорт, в която застоявате дълго време. Време е за действие. Направете крачка към успеха.

Марс в Близнаци ще има отрицателен ефект върху Стрелец, Дева и Риби както и в живота на онези, които имат важни планети в същите знаци в своя натален хороскоп. Пазете се от бързо шофиране, защото са възможни пътнотранспортни произшествия. Внимавайте и за поведението си, защото сега лесно може да възникне словесен конфликт с хора от непосредствената среда. Мнозина от вас ще почувстват неспокойствие, нервност, нетърпение, но и желание да променят нещо в живота си.