Мартина Ганчева се разделя с Нова телевизия. Чаровната водеща се сбогува със зрителите от личния си профил във фейсбук.

"Скъпи приятели! И любими зрители! От този уикенд няма да се будим заедно! Вярвам и се надявам, че ще ме запомните така! С усмивка! Това бяха най-трудните, но и най-интересните и вълнуващи 2 години и 9 месеца от живота ми! Не съжалявам за нито един миг! Дадох много, научих много, получих много! Благодаря на NOVA за уникалната възможност и огромната трибуна. Тук пътищата ни се разделят! Време е за нови хоризонти! Бъдете здрави!"

Професионалният ѝ път започва в БНР като стажант, а първият досег с телевизията се случва през 2004 година в телевизия "ДЕН". В последните 7 години е била водещ и продуцент в Bulgaria ON AIR.

View post on Instagram
 

Тя е единственият български журналист, правил интервю с Траян Бъсеску като действащ президент на Румъния. Преводач е и на автобиографията на настоящия румънски президент Клаус Йоханис.

Пред микрофона ѝ са заставали еврокомисарят Вера Юрова, заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен и редица евродепутати, сред които Моника Маковей и Ска Келер. Мартина Ганчева се присъединява към екипа на "Събуди сe", след като Лора Крумова излезе в отпуск по майчинство.