Меган и Хари вбесиха кралицата и тя наруши най-строгото си правило

Кралица Елизабет Втора е истински символ на силната жена, която никога не позволява на емоциите да взимат връх над разума и благодарение на това си невероятно качество, управлява Великобритания достойно десетки години наред. Тя е фина дама, но ръката ѝ тежи и би могла да преобърне света дори и само с един жест. Без думи, без заплахи, без излишни обясения. Днес обаче търпението ѝ, което сякаш е от желязо, започва да се пропуква, а единствените виновници за това са любимият ѝ внук принц Хари и неговата избраница Меган.

Безспорен факт е, че тези двамата са едни от най-скандалните членове на кралското семейство в историята и изобщо не се примиряват със статута на отшелници, макар и сами да се постараха да го получат. И макар във всяко едно изявление да се оплакват от прекомерното медийно внимание към тях и двете им деца, те неуморно го предизвикват умишлено. Точно такъв е и случаят с раждането на дъщеря им Лилибет Даяна.

Херцозите на Съсекс (да, като по чудо все още не са загубили тези си титли) успяха да превърнат едно щастливо събитие в поредния медиен цирк и кралица Елизабет вече е твърдо решена да не мълчи повече, а да сложи достоен край на всички бъркотии, забъркани от Меган и Хари. Нейно Величество дори си позволи да наруши едно от най-строгите си правила "никога не се оплаквай, никога не се обяснавай", за да предотврати максимално следващи събития, уронващи престижа на монархията.

View post on Instagram
 

Причината за това крайно решение се крие в поредното дело, което Меган и Хари решиха да заведат, този път срещу Би Би Си заради публикуване на невярна информация, относно името на новородената им дъщеря. Все още не са изминали и 10 дни, откакто Лилибет Даяна се появи на бял свят, а родителите ѝ вече произвеждат сензации на неин гръб. Макар и уж да пазят личното ѝ пространство, като заявиха, че няма да я покажат в публичното пространство в скоро време. Казусът, който предстои да бъде разгледан в съда, е относно публикация, в която се твърди, че херцозите на Съсекс са се консултирали с кралицата, когато са решили, че ще кръстят второто си дете на нея. Според възраженията на Меган и Хари, те не са питали Нейно Величество за името на детето, а са я уведомили.

За да спрат спекулациите по адрес на семейството, Елизабет е наредила на служителите си да коригират всички публикации с невярна информация за разговорите между нея и херцозите, и останалите членове на фамилията. Острата ѝ реакция е провокирана и от друга лъжа, публикувана в медиите, а именно че е имало видеоразговор с Меган и Хари и тогава е видяла и Лилибет за първи път. Всъщност, подобно обаждане не е имало и Елизабет все още не е имала контакт с правнучка си.

Заради тези и още куп неистини, кралицата е наредила да бъдат коригирани всички неточни факти, които биват излагани в публичното пространство, благодарение на приближени на херцозите, които разпространяват лъжлива информация до медиите.

Четете още: Меган се чува тайно с Кейт Мидълтън. Какво кроят двете?