Меган Маркъл изнесе емоционална реч за убийството на Джордж Флойд

Джордж Флойд бе мъжът, който успя да предизвика истинска въна от емоции и протести сред американския народ, за съжаление, със смъртта си. Той е поредният тъмнокож, който пострада от полицейската несправедливост в САЩ и вероятно този път никой няма да замълчи. Дори и самата Меган Маркъл, чийто глас не бяхме чували от дълго време.

Херцогинята направи емоционално изявление по горещата тема, като подчерта, че е изключително важно в такъв тежък момент гражданите, най-вече младите, да не мълчат, а да използват гласа си смело. Не пропусна и поздрави специално учениците, които тази година завършват училището, което е завършила тя и ги призова да бъдат смели, уверени и да не премълчават несправедливостите в живота.

Най-силният акцент от изявлението на Меган бе, когато тя сподели, че дълго време е мислила какво точно да каже на света сега и е стигнала до заключението, че единственият грешен ход би бил да не каже нищо. Защото животът на Джордж Флойд е бил важен и значителен и защото животът на всички тъмнокожи, убити по този нелеп начин, е имал значение. 38-годишната херцогиня изреди още няколко имена на жертви на полицейската несправедливост.

Припомняме ви, че Джордж Флой изгуби живота си на 25-и май, след като полицай притискаше врата му с коляно в продължение на цели 9 минути. Меган повдигна темата и за това колко много убити тъмнокожи от полицаи има, чийто имена дори не знаем, защото никой не говори за тях. Съпругата на принц Хари също така сподели един урок, който е възприела от своя учителка в гимназията и който никога няма да забрави: „Винаги поставяй нуждите на другите над собствените си страхове.“



Тя подчерта, че тази максима винаги е била водеща в живота ѝ и във всички решения, които е взимала някога, а през последната седмица все по-често се сеща за нея.

Меган никога не е криела, че самата тя и семейството ѝ също са били жертва на расистски подигравки и тормоз, тъй като е от смесен расов произход. А и все пак, да не забравяме, че тя е първата дама от смесена раса в историята, омъжена за член на британското кралско семейство.

Много от учениците, към които Меган се обърна, споделят в социалните мрежи, че речта ѝ ги е докоснала и дори ги е накарала не само да се замислят, но и да поплачат.

И колкото и неприятности да чуваме и четем по адрес на съпругата на принц Хари, за едно тя е напълно права – всеки човешки живот има значение и не трябва да мълчим, когато някой си позволи да отнеме чуждия.

Четете още: „За“ и „против“ шамареното възпитание