Автор
Woman.bg

Меган Маркъл: Мъжете трябва да застанат до жените в борбата за правото на аборт

Мъжете трябва да застанат редом с жените и да изразят по-ясно недоволството си от решението на Върховния съд в САЩ, с което де факто абортите отново бяха забранени. Това заяви Меган Маркъл в интервю за Vogue.

Темата породи вълна критики и недоволство на континента, като една от редакторите на списанието дори открито каза, че ще приветства, ако трябва в дома си в Ню Йорк, всяка жена, която желае да прекъсне бременността си.

Маркъл от своя страна даде за пример съпруга си принц Хари, който по думите й е феминист и е реагирал гневно на новините за решението на Върховния съд в САЩ. Херцогинята на Съсекс обяви, че всички мъже трябва да се присъединят към жените в борбата да запазят правото на нежния пол на аборт. "Разговаряхме много със съпруга ми по темата, той също е феминист", каза Меган.

„Мъжете трябва да надигнат глас в този момент, защото тези решения засягат връзките, семействата и обществото като цяло. Те може да са насочени към жените, но влияят на всички нас в крайна сметка. Става въпрос за физическата сигурност на жените“, каза Маркъл. По думите на херцогинята никой не трябва да бъде принуждаван да взема решение, което не желае и което може да постави живота му в опасност.