Сензационна версия за убийството на сексиконата на всички времена - Мерилин Монро, превзе мейдийното пространство в края на 2021-ва година.

Вечната красавица, символ на женската красота, е била убита заради случайно попаднали ѝ разсекретени от президента на САЩ Джон Кенеди документи за извънземни. Това пише The Sun, позовавайки се на книга на британския писател Ник Редфърн- Diary of Secrets: UFO Conspiracies and the Mysterious Death of Marilyn Monroe.



Според автора животът на холивудската звезда бил отнет, защото неволно научила за секретни данни за разбито НЛО и странни тела, които се съхранявали във военна база на САЩ. Писателят категорично отрича наложената версия, че актрисата сама предизвикала смъртта си, като предозирала хапчетата си, смятайки това твърдение за абсолютно невярно. Той е убеден, че това е прикритие, инспирирано от агенти на ЦРУ, за да не станат обществено достояние данните за извънземни.



Според официалните данни Монро още през 1961 г. е настанена в психиатричното отделение на клиника в Лос Анджелис. Разклатеното ѝ здраве било вследствие на поредния развод, разочарования от представители на киногилдията в Холивуд, пристрастяване към алкохола и наркотиците. Лечението в психиатрична клиника така и не дало осезаеми резултати.

На 5 август 1962 г. сутринта икономката отива в спалнята на Мерилин, за да направи рутинното почистване по това време и открива Монро неподвижна в леглото ѝ, в неестествена поза и с пяна в устата. Според заключенията на експерти причината е предозирано сънотворно лекарство. Независимо от това слуховете, че любимката на Холивуд не се е самоубила, а всъщност е била убита, тръгват още на следващия ден.

Актрисата с рождено има Норма Джийн Мортънсън, по която до днес въздишат милиони мъже по света, издъхва едва на 36 години, а състоянието ѝ е оценено на 1,6 милиона долара.

Четете още: Какво попречи на Мерилин Монро да бъде щастлива?