Автор
Десислава Недева

Меркурий в Скорпион идва и разбунва духовете

На 27-ми септември, неделя, Меркурий навлиза в мистериозния знак на Скорпиона, което предизвиква образуването на една мрачна и тъмна аура около нашите мисли, чувства и възприятия. Настроение, което напълно подхожда на настъпилата вече призрачна есен. Според астролозите енергията на Меркурий в Скорпион е задълбочена и любопитна. Всички ще бъдем една идея по-чувствени, а емоциите ни по-интензивни, но ние нямаме и намерение особено да се противопоставяме на заобикалящите ни интриги и мистерии. Напротив, ще скочим с охота в заешката дупка и ще дадем всичко от себе си, за да ги разгадаем.



Всъщност, докато трае този транзит на Меркурий през знака на Скорпиона, ни очакват интересни и щури събития. Още на 13-ти октомври, Меркурий ще обърне своя ход и ще започне своето ретроградно движение. През този период той ще се завърне в знака Везни на 27-ми октомври, но след като стане отново директен, ще пребивава в мистичната обител на Скорпиона от 10-ти ноември до 1-ви декември.

Когато Меркурий навлиза във водния знак на Скорпиона, забелязваме, че всичко около нас придобива една скромно зловеща енергия. Най-малката планета от Слънчевата система носи репутацията на „измамникът на зодиака“, а в комбинация със знака Скорпион, комуникацията става някак закодирана и неестествено мистериозна. Вероятно вие или ваши близки ще са притеснени от факта, че тяхна дълго пазена тайна може да бъде разкрита. Скорпионът е детективът на астрологията и няма да се спре пред нищо, докато не разбули и най-секретната информация. Фокусът на всеки един от нас ще бъде насочен към въпроси, които са от съществено значение за него, но особено важно ще бъде да не прекаляваме във фиксацията, защото може много лесно да се превърне в болезнена обсесия. Темите, които ще станат обект на нашия интерес, могат да варират от конспиративни теории, през политически скандали, та чак до социални профили на наши бивши гаджета. Ако някога сте изпитвали непреодолимото желание да се разровите тайно в телефона на гаджето, то сега вероятно ще се отдадете на това изкушение. И все пак, ние ви съветваме да не го правите! Опитайте се да проявите желязна воля и да имате доверие на човека до себе си.



На колективно ниво този транзит ще донесе яснота по въпроси, които по един или друг начин са били скрити от медийното пространство. Всякакъв вид лъжи, опити за манипулация и игри на властта ще станат обществено достояние. Тук е моментът да оставите любознателната природа на Меркурий в Скорпион да се изявява необезпокоявана, но каквото и да правите, не забравяйте да използвате трезвата си преценка при анализа на всяко едно нещо.

На по-личностно ниво, този транзит ще ни предизвика да анализираме връзката си – дали съществува баланс между даването и получаването на двамата партньори. Емоционалната природа на Скорпиона ще ни държи отговорни за всички гласни и негласни споразумения с нашите възлюбени. Ще чувстваме необходимост да подложим на пълна дисекция личните си взаимоотношения. Опозицията на Меркурий с ретроградния Уран ще ни застави да изговорим всичко, което ни притеснява в нашата връзка, като нашият съвет е да запазите спокойствие и да дискутирате проблемите, без да се въвличате в скандали.



Вижда се светлина в тунела, когато Меркурий напусне пределите на знака Скорпион. Тогава ще усетим онова чувство на облекчение, че всичко, което се случва в живота ни си има причина и висш замисъл. Това усещане за осъзнатост ще ни осени в края на месец ноември, когато Меркурий ще сключи хармоничния аспект секстил с планетите от Козирог – Юпитер, Сатурн и Плутон.

Четете още: Денят, в който Юпитер става директен: Магията е във вашите ръце