Помните ли Освалдо Риос от ''Касандра''? Ето как изглежда той на 60!

Помните Освалдо Риос, нали? Пуерториканският актьор е истинска легенда в България и дори е гостувал в страната ни няколко пъти. На 25 октомври той празнува юбилей и навършва 60 години!

"Касандра", "Вдовицата в бяло", „Три съдби“, „Господарят на Раузан“ са само част от поредицата вълнуващи теленовели с негово участие, покорили не една или две почитателки на сапунените сериали по света.

Малко хора знаят, че Освалдо Риос всъщност е учил за психолог, а образованието си в тази сфера е получил в Ню Йорк. Много скоро след това обаче той разбира, че предпочита артистичния свят. През годините се е изявявал като актьор, музикант, модел и продуцент. Участвал е в над 20 продукции, но безспорно най-успешната сред тях е “Касандра”, сериалът му осигурява място дори в рекордите на Гинес. Поредицата превръща Риос в латиноамериканския актьор с най-голям международен успех. “Касандра” е продадена в над 100 страни по света и е преведена на 32 езика.

View post on Instagram
 


След невероятния успех на Касандра го канят да изпълни главната роля в пуерториканската теленовела "Три съдби", която също постига успех. Следващата му теленовела отново регистрира невиждан зрителски интерес, а именно "Вдовицата в бяло" сниман през 1996 г.

За съжаление миналото на Освалдо Риос има и една доста тъмна страна, която българските медии често премълчават. Пуерториканецът всъщност е изхвърлен от света на латиномаериканските сапунки, защото неколкократно е обвиняван в домашно насилие.

По време на снимките на теленовелата “Ángel rebelde” актьорът е задръжан в Маями, след като бившата му съпруга Дейзи Сантяго го обвинява в домашно насилие. Процесът започнал през 2000 г., въпреки че проблемите в двойката се случили през 1996 г.

Присъдата на актьора включвала сесии с психолог, произволни токсилогични тестове и курс за управление на гнева.


През 2011 г. друга бивша приятелка на актьора - Касиана Росо също го обвинява в тормоз, този път тя смята, че е станала жертва на психологически атаки. “Настроенията на Освалдо непрекъснато се сменят, 5 минути е добре, а в следващите 5 е ядосан на нещо. Веднъж той дори ми каза, че съм магаре и че няма да се справя без него, че никога няма да мога да намеря по-добър мъж от него” - споделя тогава Росо.



По това време Риос снимал сериала “Triunfo del amor”, но след като конфликтът с бившата му приятелка станал публичен, продуцентите на поредицата се принудили да премахнат персонажа на Освалдо по-рано от предвиденото и той бил изхвърлен от сапунката.

View post on Instagram
 


Тази година името на Освалдо Риос отново се появи в латиноамериканските медии, след като в полицията постъпва оплакване, че той не разрешава на настоящата си приятелка Лусиана Родригес да напусне общия им дом. Оплакването било от брата на Лусиана, а самата тя отрича това наистина да се е случило. “Нищо от споменатото в медиите не е истина. Вече три години сме заедно и никога не съм била малтретирана, нито емоционално, нито психологически, а още по-малко физически” - написа тогава Родригес в своя профил в Instagram.

View post on Instagram
 


Преди четири години Освалдо Риос изчезна от публичното пространство, а малко по-късно разкри, че всъщност се е борил с рак на простатата, при това два пъти. “През 2016 г. започнах да имам проблем да ходя до тоалетната. Тогава откриха тумор на простатата, който беше с размер 8 см, за съжаление беше злокачествен и се наложи операция. Две години по-късно той отново се появи, този път беше по-голям - 10 см.” - разказва Риос. След втората операция, на която той се подлага през 2018 г. актьорът обяви, че вече е в ремисия.

View post on Instagram
 

Актьорът има три брака зад гърба си и трима сина. Той неведнъж е споделял, че за него най-голямото щастие е да прекарва време с тях. Най-големият му син се казва Джулиано и е на 30 г., Освалдо Габриел е на 19, а Алесандро на 11.

View post on Instagram
 

След редицата скандали, в които се забърка, Освалдо Риос успя да се върне в света на латиносериалите и дори изигра няколго роли в по-големи филмови продукции. Сред тях особено се откроява кинозаглавието "Елза и Фред" от 2014 г., в което главните роли са поверени на легендарната Шърли Маклейн и Кристофър Плъмър. Освен, че е продуцент на продукцията, Освалдо играе ролята на доктор и си партнира с още цял куп известни холивудски звезди. Последният филм с участието на Риос излезе през тази година и носи името "La Niña y El Mar".

View post on Instagram
 


Четете още: 28 години по-късно: Помните ли Касандра? Ето как изглежда тя днес