Автор
Woman.bg

Млади виртуозни музиканти излизат на сцената на Военния клуб

На 26-ти май (четвъртък), от 18:30 ч. на сцената на Концертната зала в Централен Военен Клуб, почитателите на класическата музика ще могат да се докоснат до великолепен спектакъл с едни от най-изумителните млади творци - всички те са сред най-изявените и даровити музиканти в областта си, спечелили редица престижни международни конкурси и отличия.

„РОМАНТИКА 22‘“ е мултисетивно аудио-визуално изживяване, което ще ви потопи в атмосферата на отминали епохи и събития и неизменно ще остави у Вас усещането за кино.
Публиката ще бъде пренесена в приказна реалност, в която посланието за любов и солидарност ще бъде поднесено по изключително въздействащ начин.


Виктор Костов (пиано) и Кристиян Христов (тенор) са подготвили своя първи съвместен концерт с много любов, внимание и отдаденост. С тях на сцената ще излезе и талантливата Гергана Георгиева (сопран), а присъствието на опитните музиканти от Симфониета – Враца е гаранция за отлично преживяване. Участие ще вземе и балетна школа “Allegretta” със солист Ивет Митова.

Виктор Костов е роден през 2000 г. в София. Завършил е НМУ „Л. Пипков“ със специалност пиано в класа на Мария Богданова. Получава първата си професионална награда на конкурса за млади инструменталисти и певци „Светослав Обретенов“ през 2010 г. Една година по-късно дебютира на същата сцена с Пернишкия камерен оркестър „Орфей“, откривайки следващото издание на конкурса. През следващите години изнася още няколко концерта с оркестри като „Симфониета София“, „Софийски Солисти“ и оркестъра на Класик ФМ Радио.

Кристиян Христов е роден през 1999 г. в София. Завършил е НМУ „Л. Пипков“ със специалност класическо пеене в класа на Росица Вълканова. Продължава обучението си в Университета за музика и драматични изкуства „Моцартеум“ в Залцбург при Кристоф Щрел в периода 2017-2019 г. и в Нов Български университет при Росица Вълканова.
На сцената ще бъдат изпълнени произведения от Джакомо Пучини, Ференц Лист, Джордж Гершуин, Е. ди Капуа, Марио Ланца и др.



Билети в мрежата на EVENTIM.