Момиче спазва диетата на Меган Маркъл в продължение на 10 дни, ето какво се случи

Меган Маркъл придоби световна известност като херцогинята на Съсекс, но много преди това беше известна, освен като актриса и като последовател на здравословния начин на живот. Тя дори поддържаше собствен блог по темата, който носеше името The Tig. След като стана част от кралското семейство Меган беше принудена да прекрати проекта, но интернет все още пази здравословните рецепти и съвети, които тя споделяше там.

Любимите храни на Маркъл всъщност са относително лесни за приготвяне и включват неща като: тост с авокадо, киноа със зеленчуци, такоси с риба и паста. Като цяло херцогинята винаги е споделяла, че предпочита свежи храни, които са максимално близо до естественото си състояние и не са преминали сериозна обработка.

В екипа ни решихме, че ще е супер идея една от нас да опита да се храни като херцогинята на Съсекс за 10 дни.

На първо място е важно да отбележим, че Маркъл не е фен на думата “диета” и всъщност предпочитанията й за хранене са се променяли драстично през годините. В стари свои интервюта тя е споделяла, че е веган, а след това е започнала да хапва морски продукти. Едно нещо обаче е останало константа през годините: Меган внимава за количеството храна, което приема и никога не преяжда.

Закуска



Първата закуска, която реших да опитам беше смути купа с акай бери. Маркъл невендъж е споделяла, че закусва именно такъв тип хапване в комбинация със зелен сок. В България няма акай бери, затова го замених с боровинки и добавих акай бери на прах.

Пасирах 1 банан, малко бадемово мляко и акай бери в блендера и според рецептата на Меган добавих свежи горски плодове, кокосови стърготини, още малко нарязан банан, мед и пчелен прашец.

Получи се симпатична леко сладка смес, която не ми натежа, както въглехидратната закуска, която обикновено ям. Освен това ме засити до обяд, което рядко ми се случва, ако закуся баничка или макарони.



След като смути купата ми омръзна, реших да сменя закуската и научих, че по време на снимките на сериала “Костюмари” Меган е хапвала основно овесени ядки, защото е имала нужда от нещо, което да я засити за по-дълго време.

Направих си овесени ядки с банан, малко канела и мед. Рецептата на Меган включва сироп от агаве, но не разполагах с такъв у дома.



Отказах кофеина преди няколко години и все още си спомням колко ми беше трудно в първите дни - имах адско главоболие, което обаче премина бързо. Меган неведнъж е споделяла, че тя всъщност не пие кафе, а започва сутрините си с топла вода с лимон. Водата с лимон има чудесното качество да те кара да се чувстваш свеж сутрин, а освен това има много благотворно действие върху метаболизма.


Обяд

View post on Instagram
 



Херцогинята на Съсекс обожава авокадо тост с поширано яйце. Авокадото е чудесен източник на магнезий, калий, фибри и здравословни мазнини, а в комбинация с протеините от яйцето и пълнозърнест хляб се превръща в идеален лек обяд.

Друг вариант за обяд, който Меган е разкривала, е здравословна салата на базата на киноа или ориз. Въпреки че тя неведнъж е споделяла, че предпочита неживотински източници на протеин, все пак хапва месо понякога.

Трябва да си призная, че обикновено това, което ме възпира да си направя салата е, че за да ми бъде истински вкусна, трябва да комбинирам няколко съставки, които да нарежа. Истината обаче е, че след като човек свикне да го прави, салатата е чудесен обяд, който отново не предизвиква тежест или доспиване. Справка в Гугъл разкрива, че една от любимите салати на Меган е с кейл. Към него тя добавя бадеми, нарязани фурми и сирене пармезан. Дресингът пък е от зехтин, лимон, мед, сол и черен пипер. Меган добавя и шалот, но тъй като нямах такъв сложих обикновен лук.

Сок или не?



Маркъл е разкривала пред пресата, че предпочита да пие зелен сок като следобедна закуска и алтернатива на кафето. Аз обаче нямам нерви да си правя сок всеки ден, харесвам вкуса му, но почистването на машината просто не е за мен. Затова реших да разбивам съставките в блендера и по този начин да си набавям полезните вещества от сока, освен това в смутито има повече фибри и се чувствах доста по-сита, от дните в които бях на сок.

Друг вариант, който Меган е споделяла за следобедна закуска, е хумус с моркови вместо чипс или хлебчета. Да, морковите нямат същия вкус, но пък засищат и отново оставят чувство за свежест вместо за тежест. Маркъл хапва и диня в комбинация с канела, първоначално ми звучеше много странно, но след като опитах трябва да призная, че наистина е вкусно.

Вечеря



За вечеря ядях суши, киноа със зеленчуци и такоси. Сушито купих готово, защото не ми се вярваше, че ще успея да го приготвя сама у дома.

Киноата, която приготвих, беше с тиквички, гъби и лук. Като добавих от себе си малко соев сос за вкус.

Едно от любимите ястия на Меган са такосите, но тъй като не открих подходящи хлебчета, ги направих с арабски питки. В тях сложих чушки, авокадо, червен лук, черен боб, киноа и свеж магданоз.

Червено вино



В свое интервю Маркъл споделя, че възприема чашата червено вино като десерт. Любимото вино на Меган е Tignanello, а от неговото наименование идва и името на бившия й блог. Цената му обаче е около 200 лв, така че реших да се въздържа да го опитам и се насладих на чаша обикновено червено вино от малини, които наистина напомняше на десерт.

Към края на 10-те дни вече не се чувствах на диета, имах повече енергия и по-малко подуване на стомаха. Въпреки че готвех трябваше да приготвям всичко сама и миех много повече чинии кожата на ръцете ми се изглади, а преди това беше доста напукана. Истината е, че с удоволствие бих продължила да се храня по този начин, единственото, което засега ме спира е, че изисква доста планиране и закупуването на някои по-скъпи съставки, но със сигурност ще запазя някои от навиците, които изградих в последните 10 дни.