Момичета, бъдете разумни, когато някой непознат ви кани на вечеря в дома си

Мили момичета, приказките, с които са ви приспивали като деца, не са измислица, която да ви подтикне да вярвате в принцове, магьосници и еднорози. Те са предупреждение и отлична подготовка за живота и ситуациите, които ви поднася всеки ден. Злите вещици, наивните принцеси, зверовете, Кумчо Вълчо, коварният ловец и добрите джуджета се срещат и в реалността. Те носят различни имена и са скрити зад човешки облик, но вие трябва да се научите да ги разпознавате, защото понякога това може да ви спаси от много беди.

Поредното доказателство за това е една поучителна история от последните дни, която намери отражение и в медиите. Главните герои в нея са двама – серийният изнасилвач от Холандия на име Йохан и 32-годишна майка на 3 деца. Нещастен случай, който за съжаление може да наречем и класика.

Действието се развива в дните около Коледа, мястото е столичен бар. Йохан и жертвата му се срещат случайно. Очевидно помежду им са се зародили симпатии и разговорът им продължил в квартал „Зона Б-5“ в апартамента на холандеца. По думите на дамата вечерта преминала в почерпки и разговори, а на сутринта тя се събудила с множество рани. Всъщност, холандецът е бил изключително жесток със сънародницата ни – според медицинския доклад тя е била изнасилена брутално. По тялото ѝ имало безброй тежки травми и разкъсвания, дори се наложил продължителен престой в болница. Но как се стига дотам?

Момичета, понякога злото стои зад привлекателна маска и нетърпеливо очаква да откликнете на лъжовните му сигнали. Често то се крие зад лицето на хубав синеок мъж. В случая холандец, който е издирван от властите дори и в родината си, а досието му е впечатляващо дълго. Ще предположите ли, че зад това миловидно лице се крие един „валиумен изнасилвач“? Ами ако ви се усмихне в бара, а вие преживявате тежка раздяла? Ами ако ви почерпи с вино и с възхитен поглед ви направи комплимент? Бихте ли предположили, че някой, с когото си приказвате толкова сладко, ще ви покани в дома си да хапнете, под претекст, че е гей, а после да ви почерни за цял живот? На пръв поглед всичко е толкова очевидно, чак абсурдно, но истината е, че подобни случаи не са рядкост. Защото суетата ни е обсебила. Желанието ни да бъдем харесвани и в социалните мрежи, и в реалността ни е завладяла до такава степен, че сме станали лесна жертва за хората с нечисти помисли. Всекидневно интернет ни кара да усещаме една лъжовна и привидна близост. Станали сме толкова чувствителни и жадни за харесвания, особено за тези под формата на сърце, че егоцентризмът ни е взел връх, а оттам явно няма връщане.

И в същото време сме самотни. Някой беше казал, че сме най-тъжното поколение с най-веселите снимки и е болезнено прав. Затова, момичета, живейте днес, в реалния свят и не се заблуждавайте, че всеки който ви изпрати сигнал с усмивка или комплимент храни безрезервно симпатии към вас. Защото много злодеи очакват да повярвате и да ви оплетат в мрежите си, а понякога могат да преобърнат и живота ви.

Към момента изнасилвачът Йохан е арестуван, а домът му е претърсен. Вчера стана ясно, че 32-годишната майка не е единствената му жертва, подаден е и още един сигнал от унгарка, която е пристигнала в София, специално за да се срещне с него. Очевидно той „обработва“ жертвите си и посредством интернет, при това умело.

Затова, дами, бъдете разумни следващия път, когато някой красавец ви кани на вечеря в дома си.

Четете още: Салма Хайек била нападната от маймуна