След отпадането на Виктория, снощи зрителите на "Игри на волята" имаха възможността да гледат първата изцяло мъжка, капитанска битка в шоуто за този сезон.

В нея сили премериха Морунов, Братоев и Валентин, като победителят бе представителят на Бойците. Морунов успя да надвие съперниците си и си тръгна от бойното поле като победител, за което му бе предложена награда или имунитет за цялото племе.

Първоначално той отказа да вземе 50 златни гроша за себе си и поиска предимство за Бойците, но водещите Димо и Ралица успяха да го изкушат с друго тайно оръжие. Капитанът на Бойците не се поколеба да избере предложените му „Саби на спасението“.

С тях той може да си осигури два гласа на предстоящ съвет, когато прецени до края на играта. Единственото условие да бъдат използвани е да останат в пълна тайна от съотборниците му.

Зрителите напълно одобриха решението на капитана, като уточниха, че с хора като Мани трябва да се действа така. "Добре,че избра себе си пред това разпадащо се племе. Аз бих направила същото на негово място!“, пише зрителка. „Морунов постъпи правилно,защото в неговото"племе"няма отборни играчи и всеки желае да забие нож в гърба на другите.Особено Мани и Неделчо“, подкрепя я друга. "С тези 2 гласа могат да пратят Мартин и Неделчо на съвет. Соня и Стоян ще гласуват за тях, Морунов също, при равни гласове Морунов праща някой на битка като капитан, при разпадане, Мани при шампионите и Братоев ще я хвърли в реката", обяснява тактиката друг.

Четете още: Преслава гушна Риана и се оплака (снимка)