Не е тайна, че всеки член от кралското семейство живее по строги правила и спазва традиции, предавани през десетилетията. Всеки принц и всяка принцеса следва протокола още от самото си раждане и израства както в лукс и изобилие, така и с безпощадни правила и много ограничения. Традициите диктуват как кралското семейство трябва да се храни, каква позиция може да взима по отношение на социалните и политическите проблеми и как трябва да изглежда. Днес ще се спрем на облеклото.

Вече знаем, че малкият чаровник принц Джордж може да носи само къси панталони. А сега е време да погледнем сестра му. Защо принцеса Шарлот никога не се облича в дреха различна от рокля?



Всъщност, забелязали ли сте, че тя винаги е с рокли до коляното в розов или светлосин цвят, а често по тях има и флорални мотиви? Понякога, когато времето го изисква, тя е и със синя или розова жилетка.



Истината е, че няма строго правило, което да забранява на принцеса Шарлот или на която и да било друга дама от кралско потекло на тази възраст, да носи панталони на публични места. Ето какво споделя по въпроса кралският историк Марлен Кьониг:

„Няма правило, което да не разрешава на Шарлот да носи пантлони. Но ако майка й е облечена в рокля на публично място и Шарлот е до нея, то е логично и тя да е с рокля. Предполагам, че когато си е вкъщи и си играе в задния двор, е облечена с далеч по-обикновени и удобни дрехи.“

Така че е много вероятно да видите Шарлот с панталони, ако я „хванете неподготвена“.

Четете още: Принц Джордж - най-младата модна икона във Великобритания