Автор
Woman.bg

Mюсюлмански духовник съветва как да биеш съпругата си?!

Шокиращо видео, което показва как мъжът трябва да бие съпругата си според исляма, предизвика вълна от недоволство и възмущение в социалните мрежи.

Абд ал-Азиз ал-Хазрадж от Катар – страната - домакин на световното първенство по футбол през 2022 г., публикува в YouTube кадри с ръководство за това как да "бъде наказвана" жена в съответствие с ислямския закон, пише "Сън".

За демонстрациите си духовникът е прибегнал към услугите на момче на училищна възраст на име Найеф. Идеята на духовното лице е чрез нагледен урок да даде по-ясна представа как да се „бие от любов“ така, че жената да усети „истинската сила на мъжа“.

Според думите му много жени се радвали да попаднат в ръцете на „жесток и силен съпруг“, който чевръсто и майсторски да се справя с характера и непослушанието на съпругата си.

Едно от най-важните указания на духовника за бой над законната избраница гласи, че тя не трябва да се удря в лицето. В ръководството той пояснява: Посягането върху лицето не е позволено. Пророкът Мохамед забранява на мъжете да удрят жените си по лицето. Забранени са пляскането по лицето, удрянето в главата, разбиването на носа. Биенето е за дисциплина и то не бива да преминава границите на позволеното от пророка.“

Урокът на Ал-Хазрадж е с продължителност 3 минути и половина. Това, което духовникът държи да подчертае, е това, че боят трябва да бъде лек и да не предизвиква у жената усещане за гняв и болка. Идеята е чрез боя от една страна жената да почувства властта и мъжествената сила на своя съпруг, а от друга – собствената си женственост и крехкост.
Хватките, които мъжът може да прилага над съпругата си Ал-Хазрадж демонстрира върху своя „спаринг партньор“ по следния начин: Удря Найеф по раменете, хваща го и го разтърсва, след което казва с висок тон: „Казах ти да не напускаш къщата! Колко пъти трябва да ти повтарям това?”

Духовникът не пропуска обаче да изясни, че не е нужно съпругата да се бие всеки ден. Това се прави само в случаите, когато жената си го е заслужила. Тя трябва да е наясно кой е водачът на къщата, кой е лидерът в дома. Това трябва да е биене от любов, чиято цел е съпругата да се дисциплинира и да придобие респект към своя съпруг.

В ръководството си духовникът казва още, че преди да посегне на жената физически, мъжът първо трябва да я смъмри с думи, да я посъветва. След това да я накаже, като известно време не споделя леглото си с нея. Ако всичко това не даде желания резултат, може да прибегне до последната възпитателна мярка – бой. Важно условие обаче е боят да не предизвика никакви синини, а още по-малко – кървене. „Боят над жената е нещо съвсем различно от това, което си представя човек, като чуе тази дума. Не, боят над съпругата е истинското нежно биене в исляма“, пояснява на финала Абд ал-Азиз ал-Хазрадж.

Четете още: Арабската принцеса, която отказа да стане майка