86-годишният Ицко Финци и 45 години по-младата от него съпруга – сценаристът и режисьор Лиза Боева, работят за второ бебе. Напук на наложените стереотипи двамата са толкова влюбени и отдадени един на друг, че с готовност биха си направили още една рожба.

„Ицко Финци е много, много щастлив с младата си прекрасна жена Лиза. Детенцето им вече не е бебе, Матилда май е на 4 години. Радвам им се. Двамата се обожават”, споделя отношението си към любовта между цигуларя и младата му любима режисьорът Георги Стоев–Джек пред „България днес”.



И допълва, че неведнъж са го питали дали наистина малката Матилда Финци е плод на любовта между двамата. „Е, чие да е? Плюс това, аз не съм им светил на тези хора“, отговаря големият сценарист и режисьор.

„Но знаете ли, мога да кажа това, което знам със сигурност. В кръчмата „Сам дойдох” преди време Ицко свири на акордеон и цигулка, пя и танцува, - абе беше весел купон. Тогава отстрани го наблюдаваше жена му Лиза. Как го гледаше само тази жена! С огромна любов и очарование, обожава го! И той нея така. Ако знаете как си говорят, как се държат един с друг. Ами това е любов. И второ, и трето дете да си правят, че какво може човек повече да иска?”, добавя с възторг кинодеецът.

Припомняме, че авторът на „Спас и Нели”, заедно с Джони Пенков, са сред най-близките приятели на Ицко Финци. С повод или без, тримата често се събират заедно, за да се насладят на общата си компания и на неувяхващото си през годините приятелство.

Четете още: Ицко Финци стана баща на 83!