Автор
Люблена Папазова

Надя от "Елит": Не се страхувах да замразя яйцеклетки

Надя Иванова е родена във Видин. Завършва НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов. Става водеща на предаването „Елит” още когато е втори курс в академията. По-късно участва в сериалите „Скъпи наследници“ по bTV, „Sex, Лъжи & TV ” и води предаването „Перфектна памет” по TV7. Зрителите познават гласа й от всички сезони във „Фермата”, а от днес ще гледаме Иванова и в най-новия сериал на bTV „Съни бийч”. Първият епизод ще се излъчи тази вечер от 20.00 часа, а вторият и всеки следващ от 21 часа всеки петък. Woman.bg разпита Надя за сериала, решението й да замрази свои яйцеклетки, за учителя Стефан Данаилов и любимите й племенници.

С част от екипа на сериала

-В новия български сериал „Съни бийч” играете дясната ръка на шефа-студена, пресметлива, отмъстителна. Имате ли въобще нещо общо с героинята си и не повтаряте ли донякъде ролята на адвокат Перпелиева от „Скъпи наследници”?

-Мисля, че приликите ни с Вивиан се изчерпват с факта, че и двете сме родени и израснали в провинцията, аз във Видин, тя в малко българско село. За разлика от нея обаче, аз никога не съм имала провинциален комплекс. Напротив, винаги съм се гордяла с произхода и семейството си, докато за нея, за Вивиан, стремежът да заличи всякаква връзка с мястото и хората, с които е израснала се превръща в комплекс, който до голяма степен определя всяка нейна постъпка и решение. Тя смята трудното си и бедно детство за несправедлива съдба, вярва, че е заслужава живот на “принцеса“ и е готова да го постигне с цената на всичко. Именно в този процес, някъде по този път Вивиан си е забранила да изпитва каквито и да било емоции, ампутирала е чувствата и се е превърнала в студена, скована, пресметлива и дори отмъстителна жена, винаги нащрек и готова за удар, качества, които прозират дори и във физиката и движенията й. Аз не притежавам нито една от тези качества. Лишена съм от амбиция, гневя се, но не мога, а и не искам да мъстя. На мен удовлетворение носи прошката, а не отмъщението. Що се отнася до сходствата между Вивиан и Перпелиева, мисля че, те са свързани по- скоро със строгостта на гардероба и професионалните постижения на двете героини.

-В интервю за Woman.bg актрисата Л. Инджова сподели, че за първи път е попаднала в Слънчев бряг заради сериала и преживяла шок. Вие кога за първи път бяхте в курорта и морски човек ли сте?

-Дори не помня първото си посещение в Слънчев бряг и впечатленията си тогава. Като всичко друго смятам, че и той си има своите недостатъци и достойнства и точно като всичко друго в живота и отношението към курорта е въпрос на вкус и предпочитания, а и на възраст и биография на/в забавленията.

Главните женски роли в "Съни бийч" са в изпълнение на Иванова, Братоева, Костова и Инджова, която не дойде на предпремиерата, защото живее в Брюксел
--Споделихте, че в сериала си партнирате и с други ученици на Стефан Данаилов и често си спомняте за него. Как ще го запомните лично Вие?

-Да. Ние обичаме да се шегуваме с това, че сме „мафия“. Неговата личност беше толкова обаятелна, а присъствието в живота на всеки от учениците му толкова осезаемо, че постави знак, „алена буква“ на всеки от нас и ни накара да чувстваме част от една специална, но не тайна, а явна общност, голямо семейство, в което се гордеем с постиженията на всеки един от нас.

-Медиите дълго време ви представяха с две клишета-„любимката на Данаилов” и „Надя от Елит”. Вие кое мразите повече и кога усетихте, че сте излезли от тези поставени ви малко насила рамки?

-Да, в началото, когато бях по- млада се гневях. Тогава в първото от тези определения прозирах добавен смисъл на незаслужени постижения и привилегии. После прозрях, че не е нужно да убеждавам или разубеждавам когото и да било в каквото и да било. Важното е да си върша работата достатъчно добре, че да заслужава „титлата“- „Любимка“. Освен това с времето видях, че Ламбо имаше поне по един такъв любимец или любимка във всеки от класовете си и че те до един са талантливи актьори и, както той ги наричаше „ пичове“ като хора. Така, че да си „любимец на Данаилов“ си е медал за заслуги. С другото свикнах постепенно. Даже сега сама се представям като Надя с фамилия Елит. Твърде претенциозно е, иначе щях да съм си сменила името и по лична карта.



-Имахте смелостта да заявите, че сте замразили свои яйцеклетки и днес се чувствате доста по-спокойна след това си решение. Бихте ли посъветвали нашите читателки да го направят и в кой период от живота си?

-Не е смелост, защото нямаше страх. Не се притеснявам да споделя опита си от нещо, което вече е ежедневие в „развитите“ държави. Реалността е такава, приоритетите ни са изместени и за добро или лошо вече сами можем да определяме кога и дали да станем родители. Колкото верен този факт е и толкова илюзорен, защото не трябва да се отлага до безкрайност Медицината е напреднала, но лекарите не са богове. Те могат да ни помогнат да решим много от проблемите си, но не могат да са в помощ, ако ние не мислим за собственото си здраве и бъдеще. На всички жени и момичета ще кажа- планирайте разумно, инвестирайте в бъдещето си и най- вече не отлагайте твърде дълго! Замразяването на яйцеклетки е безболезнена, щадяща, разумна и достъпна процедура, която може да е решение на повече проблеми от колкото предполагате. Информирайте се сега, за да вземете решение дали и кога да го направите!

-Признавате, че обичате да глезите племенниците. Те обаче със сигурност ви помагат да погледнете на света по нов начин. По-лесно ли се гледа през очите на дете и Вие запазили сте нещо детско в себе си?

-По необясними за мен причини се разбирам прекрасно с децата. В много отношения те са доста по- мъдри от нас, а аз обичам да уча, истински се интересувам от това какво и как ми казват. Често си спомням как съм се чувствала аз на тяхното място и на тяхната възраст. Обичам и да си играя с тях, но вероятно това е свързано и с фактът, че не съм непрекъснато с тях. Смятам, че детето в мен още си живее, но не смятам, че това значи да се държа детински, както много хора биха го определили.

-Една от най често коментираните теми при дамите е теглото. Вие поддържате еднакви килограми още от студентка. Каква е тайната?

-Генетика. Гени.

Четете още: Ивана показа порасналата си дъщеря