Автор
Woman.bg

Най-евтините дестинации за романтична ваканция на Свети Валентин

Тази година Свети Валентин се пада в четвъртък. Това е идеалната възможност да планирате романтичен четиридневен уикенд. Ново проучване разкрива най-достъпните градове в света за посещение през уикенда за Деня на влюбените - 14 февруари.

Кайро, Египет

View post on Instagram
 

Кайро е от градовете, които попадат в списъка с нисък разход, що се касае до храна и напитки, настаняване в хотели и достъп до туристически атракции, включително пирамидите в Гиза, Великия Сфинкс в града и древното гробище на Сакара. В египетската столица се намира и прочутият пазар Хан Ел-Халили и Египетският музей, в който се намират артефакти отпреди 5000 години. Един ден в Кайро ще ви излезе около $ 59, което включва цената на един тур и допълнителен транспорт, както и храна, напитки и посещения в музеи.

Петра, Йордания

В момента една от особено актуалните дестинации е Петра в Йордания. Удивително място, където може да видите пустиня, камили и една интересна култура. Откакто пуснаха полет до Йордания мнозина отскочиха до там за няколко дни, за да видят този различен свят. Заслужава си! В зависимот от това кога запазите билет пътуването до там няма да ви излезе много скъпо. Изненадайте любимия си човек за Деня на влюбените и се отдайте на едно вълнуващо пътешествие. Нощувката там може да ви излезе около 30 динара. За един уикенд ще може да разгледате Петра, въпреки че има много други места, които си заслужава да бъдат видени в Йордания, но този град просто няма как да го пропуснете.

Анталия, Турция

Курортният град Анталия е разположен в средиземноморското крайбрежие на Турция. Характерно за него е яхтеното пристанище и красивите плажове, както и луксозните хотели. В Анталия туристите могат да се полюбуват на впечатляващи гледки, като спиращите дъха водопади "Дюден" и Триумфалната арка. Един ден в Анталия ще ви излезе около $87, което включва и настаняване за $14 на вечер.