Автор
Теодор Муховски

Най-необичайният треньор в света: Тази жена тежи 114 кг и учи другите как да отслабнат

"Аз съм фитнес инструктор и тежа над 100 кг. Но клиентите ме обичат", заявява Морит Съмърс. Тя е на 36 години и е преживяла страшно много, за да спре да се притеснява от теглото си.
Да приемеш себе си такъв, какъвто си, е рядкост в наши дни. Така че спокойно можем да кажем, че Морит е модел за подражание.

Съмърс израства в малък квартал в Лонг Айлънд. От ранна възраст има проблеми със самочувствието и мрази отражението си в огледалото. По това време тя вече тежи над 90 килограма и лекарите ѝ налагат многобройни тежки диети и операции за отслабване.

Това я разболява не само физически, но и емоционално. След това, когато е само на 14 години, семейството ѝ наема личен треньор, който я подлага на серия от силови тренировки. Тя става по-силна и самочувствието ѝ се подобрява.

View post on Instagram
 


Обучението не успява да промени външния ѝ вид, но се оказва, че това няма значение и проблемът не е в теглото ѝ.
Съмърс трябва да се грижи не само за физическото си здраве, но и за психическото си такова. В нейния случай поддържането на форма не е равносилно на това да се мериш всеки ден на кантара. Тя просто се грижи за здравето си, без да се ограничава по никакъв начин, упражнява се и се храни умерено.

След като приема себе си, Морит започва да помага на други момичета да постигат целите си, свързани със здравето и фитнеса, а не да се вманиачават по броя на килограмите си.
"Нямам представа колко тежа. Не съм се качвала на кантара от три години. Това е токсично приспособление" - уверено заявява Съмърс.

View post on Instagram
 


Въпреки това, след въпроси от нейни почитатели и абонати, треньорът изчислява, че теглото ѝ сега е в диапазона 114 кг при ръст 168 см. Но това не е проблем за нея или за клиентите ѝ.

Днес Съмърс е сертифициран фитнес инструктор. Тя има доста клиенти. Впечатляващо е, че все остава вярна на принципите си:

"Ако целта ви е да сте слаби, да нямате мазнини и да плачете по време на тренировка, аз не съм вашият треньор", казва Съмърс.

Кой идва на тренировките ѝ тогава? И по-важното - защо?

View post on Instagram
 


Морит вярва, че хората се обръщат към нея, за да разберат физическите, емоционалните и умствените предизвикателства, с които се сблъскват заради наднорменото си тегло. Звучи много неясно, но тя твърди точно това.

"Много от клиентите ми идват при мен, защото приличам на тях. Аз също имам корем - казва тя. - Знам през какво преминават."

Между другото, треньорът взима 150 долара на сеанс, а през 2017 г. открива фитнес зала в Бруклин Хайтс. Сред клиентите ѝ е дори максимоделът Ашли Греъм .



Четете още: Олимпийската състезателка и 40-годишна девственица Лоло Джоунс в шок: Мъжете ме преследват