Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-пълният месечен хороскоп за декември на всички зодии

Овен – Скъпи Овни, хороскопът ви за декември показва, че този месец ще станете по-безразсъдни, решителни и смели от всякога. Краят на годината ще доведе до поредица от промени, като всички те ще бъдат към по-добро.
Препоръчва се да не седите на едно място. Използвайте момента, когато късметът е на ваша страна и имате реалния шанс да промените ситуацията към по-добро. Това се отнася както за професионалната сфера, така и за личния живот. Вече можете смело да правите планове за бъдещето и да правите неща, които предвиждате в дългосрочен план. Тези, които сега се борят с криза, депресия, ще бъдат изправени пред период на нови надежди и начинания. Уверено вървете по своя път, вярвайте в щастливия изход от събитията, вярвайте на себе си и на интуицията си. Живейте в хармония със себе си и света около вас. Но не разкривайте на никого за бъдещите си планове, в противен случай енергията за успешното им изпълнение ще бъде загубена преждевременно. През месеца ще срещнете влиятелни хора, които ще играят важна роля във вашето бъдеще.
Колкото и добре да се развива месецът, не трябва да загубвате бдителността си. Бъдете внимателни към всеки малък детайл, когато съставяте договори и документи, свързани с финансови транзакции. Имайте винаги резервен план, в случай че нещата не се развият по начина, по който бихте искали.
Вашият имунитет ще бъде отслабен през първата и втората декада на декември. Възможни са проблеми с дишането, вирусни инфекции, урологични инфекции или възпаления и ще бъдете чувствителни към променящите се метеорологични условия. Лесно ще се уморявате и ще ви трябва повече почивка.
Обвързаните Овни ще бъдат изправени пред големи решения в сферата на любовта през месец декември. Много бракове ще бъдат в криза и ще има недоразумения между партньорите. Проблемите са свързани основно с финансите, но може да има и други конфликти. Подкрепа и полезни съвети, ще бъдат осигурени от вашите родители или близки приятели.
Емоционалният живот може да бъде добър, ако сте готови за промяна и компромисни решения във връзката. През този период ще можете да се приспособите към ситуацията и да се опитате да успокоите напрежението.
Може би е най-добре да си починете от всичко за известно време и да прекарате ден-два сами, с мислите си, за да намерите адекватно решение. Не се изтощавайте психически или физически, а пестете енергията си, която ще ви е необходима.

Телец – Скъпи Телци, декември ще започне с риск от леко сезонно неразположение и съответно емоционалното настроение ще варира. Това ще бъде месец на големи решения, така че помислете два пъти, преди да вземете окончателно решение. Някои ще обмислят смяна на работата, но сега не е подходящият момент за радикални промени. Имате желание да напредвате и смятате, че работата ви не е достатъчно платена, но ако пренебрегнем материалния аспект, този месец трябва да запазите сигурността си и да бъдете по-спокойни. Сега не е моментът да започвате нови неща и най-добре би било да се посветите на това да се уверите, че кариерата ви се движи в правилната посока. Имате отворени възможности, но този месец няма да изпитате успеха, който очаквате.
Трябва да планирате максимум проекти, постарайте се да имате време да завършите всичко започнато. С настъпването на средата на последния зимен месец бъдете внимателни и предпазливи.
Вие сте под стрес, също поради лични проблеми, така че всичко се отразява на работата ви. Бъдете по-добри към колегите си, но и към началниците си, за да не изпадате в още по-големи проблеми. Строго внимавайте какво казвате, за да не нараните някого, защото този някой няма да ви прости лесно и още по-трудно да го забрави. Би било добре да си починете известно време и да се отпуснете.
Може да има малки разногласия със семейството ви. Ще изпитвате нервност, затова се опитайте да не реагирате прибързано и да помислите добре, преди да кажете нещо, което може да нарани близките ви. Избягвайте по-големи семейни събирания.
Телците, които имат връзка ще се радват на хармонични отношения с партньора си, но често ще бъдат притеснявани от въпроси от миналото. Някои неща остават неразрешени. През декември мнозина ще се сблъскват с проблеми в любовната сфера, от които бягат отдавна. Възможно е да откриете изневяра във връзката си и това може силно да повлияе на самочувствието ви. Трудни тестове очакват и онези, които не са били верни на партньора си. А може би партньорът ви се е отдалечил малко от вас, така че ако искате да си върнете доверието и загубената страст, трябва да работите върху това през следващия период. Честната комуникация може да доведе до решаване на проблеми, но много двойки няма да успеят, въпреки всички усилия. След лошия период ще ви се отворят нови пътеки, които ще донесат радост.
Ако сте неженени, има голям шанс да срещнете човек, който да ви спечели от пръв поглед. Звездите са на ваша страна, затова се възползвайте от този момент.


Близнаци – Скъпи Близнаци, пригответе се за един месец с вълнуващи събития. Ще откриете много нови възможности. Този месец благоприятства вашия професионален, а не личния ви живот. Кариерата на мнозина ще получи голям тласък. Ето защо ще се интересувате повече от проблемите, които засягат работата ви.
Декември не е месец за почивка. Имате все повече отговорности и ще трябва да организирате добре времето си, за да постигнете всичко. Възможно е да имате трудности по бюрократични въпроси, в партньорски връзки, забавени плащания, неуспешни инвестиции или покупки, несигурност и очевидно, много недоволство. В началото на месеца ще бъдете уморени и изтощени, но от средата на месеца нататък ще можете да дишате свободно и да се наслаждавате на плодовете на своя труд. Важно е мотивацията да е на високо ниво и да продължите да бъдете усърдни, защото ви предстоят големи успехи, след толкова усилия.
Също така ще трябва да се съсредоточите повече върху хората около вас, техните нужди и как да ги изпълните. Вашите амбиции трябва да бъдат оставени настрана за известно време, тъй като планетарната обстановка не предразполага за благоприятното им преследване. Оставете нещата да текат нормално, без да оказват натиск върху тях.
Очакват се промени във финансов план. В семейството отношенията с по-възрастните членове ще са изпълнени със словесни конфликти. Семейната атмосфера няма да бъде благоприятна. Опитайте се да запазите самообладание и да постигнете мир. Ще е необходимо да имате контрол върху реакциите и чувствата си. В крайна сметка ще можете да създадете хармония във вашия емоционален свят и във взаимоотношенията ви с околните.
Връзките ще бъдат подложени на изпитание този месец. Декември ще бъде предизвикателен за вас и вашия партньор. Възможни са разногласия и чести разправии. Ако успеете да преминете през този напрегнат период, дните пред вас ще са пълни с хубави моменти. Ще има обаче и такива, на които месецът ще донесе големи промени. Възможно е да има раздяла, но и възможност да срещнете човек, който ще ви спечели от пръв поглед.
В любовния си живот ще имате възможността да създавате нови запознанства и да общувате с различни хора, като по този начин ще увеличавате шансовете за създаване на нова романтична връзка. Вие сте доста общителни и това ви прави интересни и достъпни. Вашият чар ще бъде интензивен и това няма да остане незабелязано от противоположния пол. Представителите на знака, които са сами, ще имат възможност да се срещнат с човек, който ще ги заинтригува веднага. Един от вашите приятели вероятно ще ви запознае с това лице.

Рак – Скъпи Раци, през декември ще имате повече отговорности от обикновено и няма да бъдете напълно фокусирани върху работата, което може да се отрази негативно на кариерата ви. Независимо от ситуацията, не се карайте и не спорете с работодателя си (или началник), останете в добри отношения с него и колегите, с които работите. Положителна е перспективата за Раците по финансови въпроси, но внимавайте, защото имате силна нужда да харчите на места, където не е необходимо. Не е нужно да влизате в дългове точно сега.
На 21 декември ще се състои съвпада на Юпитер със Сатурн, събитие, което се случва веднъж на 20 години и това подреждане ще се извърши в VIII дом на Рака, което може да означава проект с голямо положително въздействие върху личното и семейно наследство на субекта.
Транзитът на Меркурий през VI-ти дом (работа, здраве) на Рака, от 01 до 20 декември, представлява отлична възможност за планиране на вътрешни дейности; консултации с медицински специалисти и други съветници. Мнозина ги очакват интересни предложения за работа, както и продуктивни работни срещи.
Имайте предвид, че пълното слънчево затъмнение в знак Стрелец на 14-ти декември, ще се случи точно в VI-ти дом на Рака, насърчавайки промените в начина на живот, възприемане на здравословни навици и търсенето на баланс между тяло и ум. Благоприятства физическите упражнения, особено йога, разходки, бягане и използването на елиптични тренажори и стационарни велосипеди. По същия начин се препоръчват практики на медитация, молитва, визуализация, утвърждения и позитивно мислене.
Пълнолунието се случва във вашия знак на 30-ти декември, което ще наблегне на заздравяването на емоционални рани чрез прошка, разбиране и състрадание към себе си. Време е да се освободите от миналото и да си направите равносметка.
На 23 декември Плутон в VII-ми дом на Рака, ще се изправи в квадратура с Марс в X-ти дом, което може да генерира напрежение вътре в двойките, поради професионални или финансови причини.
От друга страна, влизането на Венера в VI дом след 15-то число, предполага възможност за появата на личностно привличане между колеги в службата или други свързани лица. Пристигането на Ерос (астероид на похотта) в V –ти дом на знака на 22-ри, засилва тази тенденция, насърчавайки флирта и чувствените игри. Освен това, влизането на Меркурий и Слънцето в VII-ми дом (на 20 и 21 декември) насърчава към обявяването на бракове, започване на ангажименти и ухажвания.


Лъв – Скъпи Лъвове, през декември със сигурност ще бъдете докоснати от вълшебната пръчица на късмета. Може би не всички, но мнозина ще спечелят признание от началници и колеги и ще постигнат заслужени подобрения в доходите. От друга страна, ще се появят възможности за стартиране на нов проект. Отпуснете се и използвайте творческия потенциал, който носи много енергия в началото на месеца.
Възможни са неочаквани промени в кариерата, внезапни промени, които се случват точно когато смятате, че всичко е наред. Почти всеки Лъв ще има събития, свързани с промени в живота. Това ще засегне такива области като смяна на работата, срещи с нови хора, ежедневие и семейни отношения, деца. Този период ще бъде донякъде и малко стресиращ. Ще се справите с изоставането на проблемите, но не много продуктивно. Вината е вашето бързане, желанието да действате, преди цялата необходима информация да попадне във вашите ръце. Преди да направите нещо, трябва внимателно да помислите, бързането няма да доведе до положителен резултат.
Пазете се! Може да станете обект на измама или интриги. Необходимо е също така внимателно да боравите с електрически уреди, остри и режещи предмети, да спазвате мерките за безопасност.
Вашите добродетели са много: топли, великодушни, щедри, страстни, креативни, както и благородни във всеки жест, вие винаги сте решени да дадете най-доброто на онези, които обичате. През последният месец на годината, ще блестите със своята харизма и магнетичност.
Ще бъдете изложени на кръстосани слънчеви и лунни влияния. Това ще доведе до увеличаване на вашата енергия, но в същото време раздразнителността ще се увеличи. Венера в Скорпион би могла да създаде известно напрежение, като посее известен раздор в семейството. Но дните й ще бъдат преброени.
В любовния ви живот планетите ще ви благословят с позитивно настроение и ще ви дадат перспектива да намерите любовта или да възродите забравените чувства. От 1 до 20 декември Меркурий ще преминава през V-я ви дом, предоставяйки различни романтични възможности за свободните представители на знака. Тази тенденция ще бъде подсилена с още две събития, които ще се случат в същия дом: пълното затъмнение на Слънцето в Стрелец на14-ти и влизането на Венера на15-ти в знака.

Дева – Скъпи Деви, очаква ви интензивен творчески поток през декември, който ще ви позволи да дадете нова перспектива на чакащите задачи, задания и лични планове. Кариерата върви в правилната посока. Най-благоприятният период е за тези, които се занимават с някакво изкуство и творчество. Що се отнася до финансите (и не само), ви предстои период на добри възможности и от вас зависи да избирате разумно. Вашите началници ще признаят вашите усилия и ангажираност, така че е възможно повишаване на дохода или повишение на длъжността.
На 11 декември Слънцето в IV-я ви дом ще образува тригон с Марс в VIII дом, което ще се създаде благоприятни възможности за закупуване на семейни имоти, инвестиции със съдружници и благоприятни резултати в съдебни спорове за наследство или наследяване.
Здравето е страхотно. Няма да имате почти никакви проблеми, ще усещате прилив на положителна енергия през целия месец, стига да не се отнасяте безотговорно към себе си. От 1 до 20 декември, Меркурий ще преминава през IV-я ви дом, посочвайки възможността за преместване или малки семейни пътувания (ако санитарните ограничения позволяват).
Пълното слънчево затъмнение на 14 декември в Стрелец се случва отново в IV дом (дома, семейството) на Дева, в квадратура към знака ви, което означава, че ще генерира известно напрежение в тази област, но присъствието на други звездни фактори намекват за бързо помирение и близост.
Много Деви ще бъдат отдадени на партньора си този месец и ще искат да прекарват повече време у дома. Тези, които скоро са прекъснали връзка може би е най-добре да забравят за бившите си партньори и да продължат напред. Време е за нови истории.
След 20-21 декември, когато Слънцето и Меркурий ще преминат в дома на любовта, увеличават възможностите за романтика, създават предпоставки за флиртове, по-скоро на база на интелектуално привличане, отколкото на физическо. За свободните представители на знака има надежда да срещнат човек, с когото ще имат много общи неща, така че е възможно да се сближат и да влязат в романтична връзка.


Везни Скъпи Везни, този месец като цяло ще бъде положителен, като ви дава шанс да осъществите плановете си и да постигнете значително развитие. Ще бъдете уверени и оптимистични. Подгответе се за бързото темпо на живота. Ще се почувствате сякаш нещо голямо наближава. Доверете се на интуицията си.
Магическият тригон между романтичната Венера, вашата управляваща планета и Нептун, планетата на илюзиите и мечтите на 6 декември, ще бъде прекрасно, мечтателно време, подходящо за нови планове и начинания с положителни перспективи. Креативността ще бъде подобрена сега и ще можете да намерите по-лесно вдъхновение.
Пълното слънчевото затъмнение в Стрелец на 14-ти, ще се случи точно в III-я ви дом и ще ви подпомогне да се срещате с нови хора, с потенциал да се развият добри приятелства в бъдеще.
Венера се мести в същи дом на 15 декември, така че през следващите две седмици ще бъдете готови да поемете някои доста големи рискове в своя бизнес, любовта или финансите, ще създаде желание за новости, възможности за флиртове, и разговорите често ще бъдат използвани като оръжие за съблазняване.
Квадратурата между Марс в VII-я ви дом и Плутон в IV –я ви дом на 23-ти, може да генерира напрежение в партньорството и семейството. Ретроградният Уран във вашия VIII дом, намеква за семейни дебати по парични въпроси или общо наследство. В този смисъл е препоръчително да бъдете разумни при харченето; избягвайте (доколкото е възможно) рисковани инвестиции или инвестиции с висока стойност.
Любовният ви живот ще бъде приятен и Вселената ще ви помогне да получите това, което искате. Ако имате връзка, тя е на път да вземе сериозен обрат - дори до степен на предложение за брак. Ако вече сте женени, може да решите да предприемете следваща стъпка, която ще накара връзката ви да се развие. Какво ще решите да направите, ще зависи от вашите нужди, желания и перспективи. Ако сте необвързани, ще преминете през преходен период.
Въпреки че Венера в III дом не е планетарна позиция, която особено благоприятства дългосрочните връзки, фактът, че големия съвпад на Юпитер - Сатурн на 21 декември, се провежда в V-я ви дом на любовта, може коренно да промени панорамата за самотните представители на знака.

Скорпион – Скъпи Скорпиони, този месец ще бъде много положителен за вашия знак. Ще можете да се изправите пред всякакви трудности амбициозно, енергично, динамично. Времето е подходящо да се справите със сложни ситуации, да разрешите проблеми, които ви безпокоят и да финализирате висящите въпроси по положителен начин. Бъдете търпеливи и не приемайте всичко, което чуете и стигне до вас напълно сериозно, защото нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. В крайна сметка месецът ще протече положително, благоприятно, стига да сте търпеливи, когато се сблъсквате с трудностите. Ще ви трябват повече материални и финансови ресурси, за да постигнете желания напредък в бизнеса, отколкото първоначално сте планирали.
Предстои да направите няколко големи стъпки напред било в професионален, било в личен план. На мнозина ще ви бъдат предоставени нови и интересни възможности, които ще повишат професионалния статус и ще помогнат на финансовото положение да се подобри.
Венера ще направи тригон с Нептун на 6 декември и ще ви позволи лесно и ефективно да реализирате вашите проекти, които включват креативни идеи, особено ако работата ви е свързана с дизайн, мода, архитектура, ресторантьорство, изкуство и други подобни.
Слънцето влиза в тригон с вашия втори управител Марс на 11 декември. Силата ви достига нови висоти. Трудно ще е да се устои на тънкия ви магнетизъм. Използвайте това време и звездно влияние, за да получите това, което искате преди да се изхаби магическата енергия от този позитивен аспект. Нещо, което отдавна искате да ви се случи, ще ви дойде неочаквано.
Бъдете внимателни, Нептун във вашия V дом, който, макар и да благоприятства творческото вдъхновение, подхранва и романтични идеализации, далеч от реалността.
Тригонът на Венера с Нептун през първата половина на декември ще ви донесе романтични моменти заедно с любимия човек. Ще бъдете в настроение за забавление и ще можете да предприемете с партньора си нещо ново, което ще запълни времето ви заедно. Възможно е при някои и романтично влюбване. Втората половина на декември ви дава възможност да внесете промени и новости в съвместния си живот, да подобрите отношенията, да пренаредите жизненото си пространство, но трябва да промените нещо в подхода си към любимия човек, което би подобрило връзката ви и ще я издигне на по-високо ниво.

Стрелец – Скъпи Стрелци, това ще бъде бурен месец за вас. Марс значително ще повлияе на вашия знак и ще внесе някои промени, които не сте очаквали, така че е време да вземете нещата в свои ръце и да се посветите повече на себе си и на личните си желания и цели. С добра организация ще можете да постигнете целите си, просто продължете да работите усилено. Тригонът между Слънцето във вашия знак и Марс в V дом на 11 декември може да даде тласъкът, от който се нуждаете, за да превърнете идеите си в конкретни стратегически действия, с осезаеми резултати в краткосрочен план. В крайна сметка ще имате шанса да задвижите плановете си с оптимизъм и късмет.
Затъмнението на Слънцето, което ще се случи на 14 декември, ще повлияе на представата ви за себе си. Всички ваши недостатъци ще изплуват на повърхността и самочувствието ви ще бъде подкопано. Звездите ви предлагат възможността да промените всичко, което ви притеснява, а резултатите няма да бъдат пропуснати, ако положите усилия. Препоръчително е да спортувате по-редовно и да обръщате внимание на диетата си.
Комуникацията ще бъде проблематична и ще имате затруднения да се изразявате и да обяснявате работните си планове на колегите, така че се подгответе съответно, ако искате да постигнете оптималните резултати. Също така ще трябва да бъдете директни и ясни, когато общувате с приятелите си, защото някои неща могат да бъдат неразбрани правилно и да възникнат недоразумения.
Стрелците ще имат като цяло добри отношения с партньора си през декември, но в края на месеца ще бъдете подложени на голям стрес, така че е възможно поради това да възникнат кавги, които са с временен характер. Предстои ви бурен период, който в крайна сметка ще завърши добре. Важно е да се има предвид, че на 23 декември Плутон във II дом на Стрелеца ще се изправи в квадрат с Марс в V дом, което предполага семейно напрежение или временна парализа на даден проект, поради икономически причини.
Този месец ще бъде положителен за свободните представители на знака и за вашия любовен живот, тъй като нещата ще се развиват добре и късметът ще бъде на ваша страна. Можете да започнете нова връзка или да предприемете във вече съществуващата стъпка напред. Влизането на Венера в Стрелец на 15 декември ще засили естествения ви личен чар. Възползвайте се от този транзит, за да изпълните желанията си, да се погрижите за себе си и да покорявате сърцата. Ще срещнете човек, който ще ви подхожда във всичко. Гледайте внимателно, защото е възможно да е някой от близкото ви обкръжение.


Козирог – Скъпи Козирози, този месец очаквайте някои интересни развития. Оттук нататък се очакват значителни промени. Ще бъдете изпълнени със знания и опит, които ще ви помогнат да узреете като личности. Може да има моменти, когато ще се чувствате некомфортно, но по този начин ще можете да видите как животът ви се променя и развива и да предприемете следващата стъпка. Ще направите всичко необходимо, за да стигнете до върха.
Каквото и предизвикателство да ви бъде отправено, ще можете лесно да го преодолеете. Важно е само да си поставите ясни цели през този месец, които искате да изпълните и да се стремите към това. Въпреки че кариерата е в стагнация, финансовото състояние е все още стабилно. Само се пазете от рисковани инвестиции.
Козирозите ще се чувстват малко самотни през декември, независимо дали имат партньор или не. Вярно е, че ще се радвате на моментите на уединение, защото ще работите върху себе си, но не трябва да изключвате партньорите си от тази история, за да не се чувстват пренебрегнати. Харизмата ви ще бъде страхотна.
Възможни са болки в гръбначния стълб и шията. Това е период, в който не трябва да забравяте за физическата активност и правилното хранене. Добре ще ви се отрази процедура в спа центъра или почивка в планината, така че ако можете да си го позволите, сега е точното време да го направите. Вашият партньор разбира вашите нужди и е чудесна подкрепа във всичко. В края на месеца ще се насладите на моментите заедно.
Този месец ще създаде някои трудности в общуването и себеизразяването. Личният ви живот навлиза в период на еволюция и промяна. Ще можете да изпитате нови ситуации, които може би сте търсили дълго време. Вероятно ще се запознаете с нови хора, ще експериментирате с нова връзка или ще развиете съществуващите си връзки, ще поговорите за това да направите нещата официални.
Декември ще доведе както до преразглеждане на миналото, така и порив за големи промени. Ако имате нестабилен брак/връзка, този период ще бъде труден за вас. Ще ви трябват добри тактики, за да преодолеете трудностите. От друга страна, свободните Козирози ще имат много възможности за нова любов до 16 декември, под влиянието на Венера. Тези, които имат стабилни връзки ще решат да влязат в бракове в този период, докато кратките и нестабилни връзки могат да се прекъснат поради срещата с нов човек.
В семейството финансите ще бъдат повод за притеснение и кавги. Връзката с по-възрастните членове на семейството ще бъде, меко казано, изнервяща. Ще има много конфликти, за разрешаването на които ще ви трябва цялото търпение на този свят. Фокусирайте се върху важните неща и ще останете жизнени и изпълни с енергия. Честит рожден ден!

Водолей – Скъпи Водолеи, през декември ще има положително развитие в професионалното сътрудничество и ще изпитате благосклонността на планетарната обстановка. Областта на комуникация се нуждае от малко повече внимание. Вселената ви призовава да се измъкнете от блатото и да направите още една крачка напред. Ще имате добро чувство за конструктивни делови/бизнес ходове и достъп до важни хора, което ще ви позволи да успеете и да увеличите приходите си. Разчитайте на вашата интуиция и креативност. Този месец ще изглеждате страхотно, защото ще се чувствате вътрешно много добре.
Венера ще влезе в знака Стрелец на 15 декември и ще ви отвори благоприятни възможности за започване на нови отношения на сътрудничество или приятелства, които ще се окажат полезни и взаимно изгодни в бъдеще. Сатурн ще влезе във вашия знак на 17 декември, а след два дни ще го последва и Юпитер също. Съвпадът на Юпитер и Сатурн още в самото начало във вашия знак на 21 декември, ще ви донесе чудесни перспективи за кариерно развитие, ще започнете да виждате нови възможности за ценен личностен растеж.
Слънцето, което управлява вашият любовен сектор, ще направи квадратура с Нептун през първата десетдневка на декември, което ще внесе неясноти във връзката ви с любимия човек. Ще сте склонни да пренебрегвате важни неща, което ще преминава в спорове.
В семейството отношенията ще станат хаотични, ще липсва хармония и са възможни чести разправии. Семейните разходи ще надхвърлят бюджета, така че това ще бъде най-честата причина за словесни престрелки. В любовния ви живот ще са необходими много усилия, за да имате смислени разговори с партньора си. Бъдете честни и откровени. Обвързаните Водолеи този месец трябва да помислят как да подобрят отношенията си с партньора си или да ги издигнат на по-високо ниво. Тригонът на Слънцето с Марс пък ще увеличи вашата страст и инициативност и значително ще подобри динамиката на връзката ви въпреки всичко.
Ако сте самотни и търсите партньор, поемете инициатива и се движете с повече оптимизъм, за да го срещнете. Ако има някой, който ви интересува, моментът е подходящ да се обърнете към него и да го опознаете по-добре. Може да ви се усмихне възможността за интересно запознанство.

Риби – Скъпи Риби, този месец ще ви донесе много положителни елементи и трябва да направите всичко възможно, за да се възползвате максимално от тях. Работили сте усилено през предходните месеци, така че ще бъдете адекватно възнаградени. Рибите, ангажирани с обществена работа, могат да очакват значителен напредък и изпълнение на своите кариерни цели. Ще имате добро усещане за това как да организирате своите отговорности. Чувството за форма, красота и хармония, ще ви донесе успех, ако се занимавате с творческа работа, дизайн или архитектура.
Внимавайте с финансите си, защото този месец ще имате много неочаквани разходи.
Ще ви трябват повече търпение и усилия, за да поддържате хармонични отношения с всички. Затъмнението на 14 декември ще предизвика много стрес, така че използвайте всяка възможност да се отпуснете и да правите повече неща, които ви правят щастливи. Не губете енергия за мисли и действия, на които не можете да повлияете. Със сигурност можете да повлияете на създаването на живота си и да намерите по-дълбок смисъл в него, само ако започнете промени с цялото си сърце и воля, или просто се освободете от това, което ви притеснява.
На 17 декември Сатурн ще влезе в XII-я ви дом, астрологична позиция с висока духовност, която ще започне да ви изправя пред събития от миналото, кармични уроци и отговорностите, присъщи на свободната воля. Фактът, че Юпитер влиза на същото място на 19 декември, ще помогне да приемете това преживяване с оптимизъм и чувство за дълг.
След 21 декември напрежението постепенно ще отшумява и започва по-спокоен период, поради положителното влияние на Меркурий върху вашия знак.
Квадратурата на Слънцето с Нептун през първата декада на декември може да ви донесе тенденция към възпалителни процеси, придружени от висока температура, а причината може да бъде вирусна инфекция. Очаква се да бъде в по-лека форма и да премине бързо. През втората половина на месеца ще бъдете в по-стабилно здраве и пълни с положителна енергия.
Меркурий ще направи квадратура с Нептун в средата на декември, което ще доведе до разкриването на някои тайни, които партньорът и вие сте крили един от друг. Това ще предизвика временни разногласия, недоверие и взаимни обвинения, докато не установите, че не е нещо сериозно и че сте готови да го разрешите взаимно и да го оставите след себе си.
За свободните Риби благоприятният период за любов продължава до 16 декември.