Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният седмичен хороскоп от 2 до 8 август

Както се вижда от аспектите, очаква ви една не много лека седмица. На точната дата аспектите действат най-силно, но тяхното влияние засяга и близките дни. Ако възнамерявате да предприемете нещо, въздържайте ентусиазма си, не бързайте да вземате важни решения. Бъдете много внимателни. Могат да възникнат пречки и трудности, неочаквани събития.

На 1 август Меркурий в съвпад със Слънце
На 1 август Меркурий опозиция със Сатурн
На 2 август Слънце опозиция със Сатурн
На 3 август Венера тригон с Уран
На 4 август Меркурий квадрат с Уран
На 6 август Слънце квадрат с Уран
На 8 август Новолуние в Лъв


Слънце в знак Лъв до 23 август
Меркурий в Лъв до 12 август
Венера в знак Дева до 16 август
Марс в Дева до 15 септември
Юпитер във Водолей
Ретроградни планети – Юпитер, Сатурн, Нептун, Плутон


Луна през седмицата се движи през знаците – Телец, Близнаци, Рак

Благоприятни дни за подстригване – 2, 5, 7, 8 (до 16:51ч) август

Благоприятни дни за боядисване на косата – 2, 4, 5 август


„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно.

02.08. 10:42 - 02.08. 11:47
04.08. 22:39 - 05.08. 00:18
07.08. 01:12 - 07.08. 10:33


Овен – Някои събития ще нарушат обичайната ви рутина в началото на седмицата, но вродената ви гъвкавост ви помага да останете с трезв ум. Другите ще видят във вас лидера и ще ви последват. Бъдете великодушни, когато става въпрос за някои нови идеи и запазете оптимистичното си отношение. В края на периода се посветете на приятелите си. Уикендът е подходящ и за романтични срещи и забавления. Не пренебрегвайте романтичните искри, отправени към вас от човек от противоположния пол.

Благоприятни дни – 3, 4, 7, 8
Бъдете внимателни – 5, 6


Телец – Тази седмица ще имате много възможности да се отдадете на себе си и да правите каквото си искате! Понеделник е идеален за реализиране на някои амбиции, най-вероятно тези, които имате отскоро. Четвъртък, петък и събота прекарайте с близките си. Неделята е подходяща за почивка, медитация и общуване с партньор. Ако сте срещнали някой, с който искате да се сближите, най-добре е да започнете само с обикновено приятелство, за да се опознаете добре, преди да се хвърлите в любовта.

Благоприятни дни – 5, 6
Бъдете внимателни – 7, 8



Близнаци – Бъдете последователни в себе си още в самото начало на седмицата. Не позволявайте на никого да влияе на вашето мнение и отношение. Добре е да не предприемате необмислени действия. В средата на периода може да се почувствате неразбрани, а дори и самотни. Рискувате да попаднете в плен на илюзиите. Поработете върху самочувствието, което обикновено не ви липсва, но спадът на енергията ще ви накара да се почувствате отпаднали и да не желаете да общувате.

Благоприятни дни –7, 8
Бъдете внимателни – 2, 3, 4


Рак – Трябва да поработите върху своята импулсивност - с някои прибързани реакции бихте могли да нараните чувствата на близките си. Ще бъдете изпълнени с енергия, но на емоционалното състояние трябва да се обърне повече внимание. Поглезете се с релаксиращ масаж, шопинг, пътуване до някое близко място, с любимо хоби. Зарадвайте вашето вътрешно дете. В противен случай е възможно емоционално да „прегорите“. Не хабете нерви заради малките неща.

Благоприятни дни – 2, 8
Бъдете внимателни – 5, 6


Лъв – Поради прекалено много импулсивност в желанията си, рискувате да си навлечете проблеми. В средата на седмицата креативността ви ще бъде на високо ниво. Използвайте чара си, за да получите това, което искате. Не позволявайте на предразсъдъците и мненията на други хора да ви спрат. Очакват ви предизвикателства в областта на финансите. Събота и неделя са дните, когато би било желателно да се посветите на семейството си или дома си.

Благоприятни дни – 3, 4
Бъдете внимателни – 7, 8


Дева – В началото на седмицата няма да се чувствате много добре и ще ви бъде доста трудно да се адаптирате към околната среда. Внимавайте да не станете твърде критични към другите хора. Ще срещнете предизвикателства и трудности по отношение на пътувания, учене, нова информация и опит. Най-много ще се насладите на релаксацията в семейния уют. Обичате да оставате насаме с мислите си. Вероятно ще получите новини, които ще ви изненадат.

Благоприятни дни – 5, 6
Бъдете внимателни –3, 4


Везни – Очаквайте началото на седмицата да бъде пълно с вълнение, а вие - с ентусиазъм. Нищо няма да ви липсва и просто ще блестите навсякъде. Ще имате комуникация с креативни хора, които ви вдъхновяват, доброволно споделят своя опит и плодовете на своето творение. Свободните представители на знака трябва да бъдат предпазливи: тяхната самоувереност може да изплаши представителите на противоположния пол, така че е добре да бъдат малко по-сдържани в проявата на чувства и да не бързат.

Благоприятни дни – 3, 4, 7, 8
Бъдете внимателни – 5, 6


Скорпион – Най-вероятно ще постигнете значителен успех в работата и включително поради факта, че искате да докажете нещо на някого. В следващите дни може да изпитате емоционално неудовлетворение. Причините могат да бъдат различни - недостатъчно време за любимия човек, неосъществени очаквания, някакви съмнения или тайни, които имате, засилена ревност - кой знае – различни хора, различни капризи. Всеки носи своите мъки и страдания.

Благоприятни дни – 5, 6
Бъдете внимателни – 7, 8


Стрелец – Изгответе стратегия и план за това как ще постигнете това, което сте си поставили за цел. Вашите позиции са абсолютно стабилни, но всичко, което се случва, ще ви донесе усещане за тежест и вероятно преразглеждане дали сте могли да избегнете нещо от това. Опитайте се да устоите на изкушенията. Изневярата няма да ви донесе много радост, но ще ви измъчва. Освен това едва ли ще остане за дълго в тайна. Трябва ли тогава да рискувате отношенията си с дългогодишния си партньор?

Благоприятни дни –7, 8
Бъдете внимателни – 2, 3, 4



Козирог – Успех може да постигнете само благодарение на постоянството и всеотдайността. Не прекалявайте обаче - погрижете се за здравето си. Тази седмица трябва да ограничите сладкото, прекомерната употреба на подправки и мазнини. Вашето тяло сега се нуждае от минерали и витамини - за повишаване на имунитета. В следващите дни среща може да промени плановете ви. Ще ви бъде полезно да можете да анализирате положението и поведението на някои хора и да направите правилните изводи. Добре е да свалите розовите си очила. Посветете уикенда на релаксация.

Благоприятни дни – 2, 8
Бъдете внимателни – 5, 6


Водолей – Седмицата ще бъде доста трудна, а емоционалното ви състояние - нестабилно. Това ще се отрази на вашето самочувствие. Въпреки че създавате впечатление за стабилен човек, който знае какво иска и който държи конците на събитията в ръцете си през цялото време, все пак ще има несигурност във вас и страх, че сте на прав път. Физическата активност е необходима, но само умерена; ходенето и плуването са идеални за вас в момента. Фактът, че в някои житейски ситуации не сте много доволни, няма да повлияе на отношенията с любимия човек. В края на седмицата не са изключени приятни изненади.

Благоприятни дни – 3, 4
Бъдете внимателни – 7, 8


Риби – Като цяло седмицата е доста стабилна. Ще трябва обаче да работите много, да поддържате постоянна концентрация, за да не допуснете грешка: звездите съветват да се проверява информацията по няколко пъти. Квадратурата на Меркурий с Уран ще направи трудна комуникацията ви с околните. Венера в партньорският ви дом ще облекчи малко ситуацията. Нещата вървят добре, въпреки редица проблеми, свързани с необходимостта от освобождаване от предишни задължения. Вслушайте се в гласа на интуицията си и тя ще предложи най-правилното решение.

Благоприятни дни – 5, 6
Бъдете внимателни –3, 4