Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният седмичен хороскоп за периода 30 ноември - 6 декември

Седмицата започва с Пълнолуние в 11:31ч на 30 ноември и частично лунно затъмнение в знак Близнаци.

В дните около тези небесни явления са възможни неочаквани събития или може да се получи неочаквана информация. Някои ситуации може да изискват незабавни решения. Но ако се съмнявате в правилността на решението, дори ако сте принудени да го вземете, опитайте се да не се поддавате на провокации, не следвайте желанията на другите, съобразете се с това, което вие искате. Не предприемайте стъпки под натиск. В деня на затъмнението е по-добре да не назначавате важни преговори, не трябва да вземате важни решения и да предприемате важни начинания в този ден.

На 30 ноември Меркурий е в секстил със Сатурн

На 1 декември Меркурий преминава в знак Стрелец

На 6 декември Венера е в тригон с Нептун

Луната през седмицата се движи през знаците Близнаци, Рак и Лъв.

Благоприятни дни за подстригване – 1 (след 17:41), 2, 4, 5 декември

Благоприятни дни за боядисване на косата – 1, 2, 3, 5, 6 декември


„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, докато Луната не влезе в следващия знак. С една дума, в тези часове не предприемайте нищо важно.

01.12. 06:23 - 02.12. 05:34
04.12. 12:30 - 04.12. 14:54
06.12. 00:29 – 06.12. 21:47


Овен – Уверете се, че оставате реалисти и сте внимателни, за да избегнете всякакви капани по пътя си и грешки. Ще е нужно да мобилизирате силите си, да проявите решителност да отстоявате своите интереси и позиции и да бъдете настойчиви при преодоляване на трудностите. Нещата в любовния ви живот са много задоволителни и това ще ви помогне да се справите по-ефективно с останалите си проблеми. Ако сте самотни, повишената ви общителност ще ви помогне да намерите любовта, която сте чакали.

Благоприятни дни – 30. 11.
Бъдете внимателни – 2, 3. 12.


Телец – Тази седмица ще бъде спокойна. Твърде е възможно да се зарадвате на нова придобивка. Действайте винаги в съгласие със себе си. Във финансите си избягвайте рисковете, защото опасността дебне във всеки ъгъл. На работното място между вас и вашите колеги (или у дома със съседи) ще възникнат някои трудности. Опитайте се да разпръснете напрежението по спокоен, учтив начин. Ако сте сами все още, вашият любовен живот ще стане по-интересен, чрез интересни нови запознанства. Не позволявайте на вълнението ви обаче да ви отведе до грешен избор, защото не всеки заслужава вашето внимание.

Благоприятни дни – 2, 3, 4. 12.
Бъдете внимателни – 5, 6. 12.



Близнаци – Вашата нарастваща активност и решителност се базират на подема на работоспособността ви. Бъдете сдържани и неутрални в общуването си с колеги, съседи, приятели, тъй като лесно може да се получи недоразумение. Във връзката си избягвайте конфликти и се опитайте да запазите спокойствие и да отработите деликатно проблемите. Обмислете внимателно следващите си ходове напред. Не отлагайте вашите нужди, търсете начини да си доставите малки радости, правете това, което ви доставя удоволствие.

Благоприятни дни – 5, 6. 12.
Бъдете внимателни – 30. 11.


Рак – На работа трябва да сте по-отговорни и зрели. Правете бавни и стабилни крачки към успеха, защото бързането ще ви накара да вземете грешни решения. Във финансово отношение намалете ненужните си разходи. Не правете прибързани ходове, които могат да провалят усилията ви. Във всичко влагайте само здрав смисъл. Не бързайте да започвате нищо ново. Изчакайте подходящия момент за действие. Тази седмица емоционалните проблеми ще ви притесняват. Те произхождат от миналото, когато не сте успели да разрешите коренно определени проблеми. Сега тези проблеми отново излизат на повърхността.

Благоприятни дни – 6. 12.
Бъдете внимателни –2, 3. 12.


Лъв – През седмицата можете да откриете, че определени ситуации са ви изтощили и най-накрая да решите да оправите нещата в живота си. Не позволявайте на никого да повлияе на вашето решение. Планетите благоприятстват професионалните стъпки и ви носят изгодни сделки, както и развитие във връзката ви. Ще се изпълните с нови ползотворни идеи и конструктивни решения. Справяйте се с проблемите по реда на тяхната важност или според възникването им. Не се притеснявайте да потърсите помощ, ако е необходимо. Ако се оставите на потока на събитията, той ще ви отведе в нови направления.

Благоприятни дни – 30. 11.
Бъдете внимателни –5, 6. 12.


Дева – Ще бъдете много креативни и активни и това ще ви помогне да постигнете целите си. Успявате да намерите в сложните ситуации рационалното зърно. Вероятно е по-добре да работите самостоятелно засега, защото сътрудничеството не е предпочитано и може да влезете в конфликти. Не пропускайте добрите възможности, които ще ви се предоставят. Чуждите планове може да объркат вашите собствени. Разчитайте предимно на себе си, действайте рационално, а не под влияние на момента. Ако сте сами, планетите може да ви помогнат да срещнете човека, за когото мечтаете.

Благоприятни дни – 2, 3. 12.
Бъдете внимателни –30. 11.


Везни – Напоследък животът ви е малко объркан и нестабилен, изваждайки присъщите ви страхове и чувствителност на повърхността, което ви води понякога към грешни решения. Отделете малко време, за да подредите нещата и да организирате ежедневието си. На работното място предстои някакво развитие, за някои е възможно да настъпят промени. Опитайте се да бъдете реалисти и практични. Внимателно прегледайте всички приятелства, защото те може да не са това, което изглеждат. Трябва да се опитате да сведете до минимум негативизма и раздразнението във връзката си, за да запазите добрата атмосфера помежду си.

Благоприятни дни – 30. 11.
Бъдете внимателни – 2, 3. 12.


Скорпион – Тази седмица ще бъде спокойна и оптимистична, ще ви помогне да подобрите отношенията си. Делата ви ще се развиват сравнително успешно. Напоследък преживяхте много и се чувствате леко несигурни. Не позволявайте на трудностите да ви свалят, защото ще успеете да преодолеете всичко. Отделете малко време за себе си и декомпресирайте целия натиск, през който преминавате. Наблягайте на основното и важното, без да отвличате вниманието си с второстепенните неща. Доброто настроение и оптимизма ще ви помогнат да се справите с много задачи и да намерите нужните решения.

Благоприятни дни – 2, 3, 4. 12.
Бъдете внимателни – 5, 6. 12.


Стрелец – През тази седмица не всички ще се чувстват комфортно. Животът не винаги е лесен. Ако ходите на работа ще трябва да се справите с някои препятствия и трудности. Началото на седмицата ще ви накара да осъзнаете, че нещата в личен план ви не изглеждат добре. Непрекъснато сте на ръба на недоразумение или битка. В крайна сметка ще успеете да подобрите отношенията си. Ако сте самотни, не стойте вкъщи, чувствайки се нещастни. Планетите ще ви помогнат да намерите това, което търсите, стига да го търсите.

Благоприятни дни – 5, 6. 12.
Бъдете внимателни – 30. 11.


Козирог – През тази седмица най-накрая ще можете да реализирате плановете си, стига да решите да спрете да мислите и да започнете да правите нещо. Ако се чувствате самотни, трябва да се научите как да се чувствате добре със себе си, независимо дали сте във връзка или не. Пазете се от нови сделки или сътрудничества, които може да не са това, което изглеждат. Във финансите си бъдете по-консервативни и отговорни, защото вече сте в трудно положение. Планирайте потребностите си, подредете приоритетите си, но нека вашите мисли, желания и действия да не стават достояние за околните, тъй като не се знае кой е враг и кой приятел!

Благоприятни дни – 6. 12.
Бъдете внимателни –2, 3. 12.


Водолей – Може да възникнат препятствия или трудности, които определено ще ви дразнят. Останете спокойни и мислете рационално, за да се приспособите към новите факти и да се реорганизирате. Звездите ще ви окажат нужната подкрепа, ако приемете творчески и нестандартен подход към живота. Получавате шанса да промените живота си и да подготвите бъдещето си. В личния ви живот ще има дистанция между вас и партньора ви и ще трябва да се опитате да я скъсите. Напоследък сте отворени и податливи за изкушения и ако не контролирате тази тенденция, ще навредите на връзката си.

Благоприятни дни – 30. 11.
Бъдете внимателни –5, 6. 12.


Риби – През следващите дни изглежда, че животът ви ще се движи сякаш по „опънати въжета“. Внимавайте как действате. Във финансите си трябва да сте умни и гъвкави. Новите ви начинания могат да срещнат трудности и пречки. Трябва да се върнете към реалността и да се справите с нещата по зрял, отговорен начин. Най-доброто, което може да направите е бързо да се пренастройвате към новите обстоятелства и да се адаптирате лесно към ситуациите. Съсредоточете се върху целите си и направете стабилни, практични ходове към тях. Преразгледайте отново изборите, които правите във всяко едно отношение.

Благоприятни дни – 2, 3. 12.
Бъдете внимателни –30. 11.